ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Okuma Seferberliği

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Oku ki değiş, anla ki geliş” isimli kitap okuma projesi ilçe genelinde bulunan tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında hayata geçirildi. Proje,..

Beyşehir’de Okuma Seferberliği

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Oku ki değiş, anla ki geliş” isimli kitap okuma projesi ilçe genelinde bulunan tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında hayata geçirildi. Proje, Haziran ayı ortasına kadar tüm okullarda uygulanacak. Projenin başlaması nedeniyle ilçe protokolü Fetullah Bayır Fen Lisesi Salonu’nda öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi, salonda hep birlikte kitap okudu.
        Projenin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, bu konuda bir proje başlattıklarını, yeni projelerin devamının da geleceğini söyledi. Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesinin kitap olduğunu konuşmasında vurgulayan Konuk, “Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir” dedi.
         Her kitabın bir ülkenin fethedilmesi gibi insanlara birçok şey kazandırıp, görüş dünyasını genişlettiğini ifade eden Konuk, “Gördüklerimizin bilincine kitapla varırız, duyarlılığımız gelişir, duyduklarımız yere ve zamana uygun akisler uyandırır. Zihnimizde bir şeyi anlamakta ve anlayışımıza göre hareket etmekte güçlük çekmeyiz. Kitap sayfalarındaki cansız gibi görünen o sözcükler öyle bir kudrete sahiptir ki, zamanla sözcük dağarcığımızda birikerek güzel ve kolay konuşabilme niteliğini de kazanmamızı sağlar” dedi.
        Okuma zevkinden yoksun insanların karanlık bir dünyada yaşıyor gibi olduğunu da anlatan Konuk, aydın insanlar grubuna girilmek, sağlam bir kişiliğe sahip seçkin bir insan olmak, görüş ve anlayış kudreti, güzel konuşma yetkisi kazanılmak isteniyorsa kitapların insanların ebedi dostları olması gerektiğini kaydetti. Konuk, son zamanlarda sürekli gündemden düşmeyen bağımlılık konusuna da dikkat çekerken, “Biz de slogan olarak şunu diyoruz, bir şeyin bağımlısı olacaksak da, biz okumanın bağımlısı olalım diyoruz. O yüzden böyle bir proje gerçekleştirdik” diye konuştu.
         Konuşmanın ardından projenin ayrıntıları ile ilgili Atatürk İlkokulu Müdürü Yusuf Karadağ sunum gerçekleştirdi, çalışmanın amacı, hedef kitlesi ve sonuçları hakkında bilgiler verildi.
        Programın sonunda ilçe protokolü, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve salonda bulunan öğrenciler ve diğer katılımcılarla beraber projeye destek vermek maksadıyla bir süre kitap okudu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL