ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Yüksek Öğretim Yurt Sorunu Bitiyor

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun hayata geçirilen yeni yurt projeleri ve çalışmalarla giderildiği bildirildi. Beyşehir’de bu kapsamda Ali Akkanat Vakfı tarafından yaptırılan 500 öğrenci yeni yeni yurt bloklarının..

Beyşehir’de Yüksek Öğretim Yurt Sorunu Bitiyor

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun hayata geçirilen yeni yurt projeleri ve çalışmalarla giderildiği bildirildi. Beyşehir’de bu kapsamda Ali Akkanat Vakfı tarafından yaptırılan 500 öğrenci yeni yeni yurt bloklarının inşaatı da sürüyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürü Mustafa Songül, yaptığı açıklamada, Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün 2005 yılında faaliyetine başladığını hatırlatarak, 2015 yılına kadar 572 yatak kapasitesi ile hizmet sunulurken, 2016 yılı itibariyle Akkanat Vakfı’ndan satın alınan Feride Akkanat Bloğu ile birlikte yatak kapasitesinin bin 22’ye ulaştığını belirtti.

İlçede Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokulların bölüm ve alanlarının genişlemesine bağlı olarak yükseköğrenim gören öğrenci sayısının hızla artması dikkate alınarak yurt kapasitesinin daha da artırılmasına yönelik yeni çalışmalar başlatıldığını belirten Songül, şunları kaydetti:

“Öncelikle hayırsever işadamı hemşehrimiz Ali Akkanat’ın kurduğu Ali Akkanat Vakfı tarafından 500 yataklı iki bloğun yapımına başlanmıştır. Bununla birlikte Beytepe Mahallemizdeki eski adıyla YİBO olarak bilinen binanın tahsisi kurum bünyemize dahil edilerek, bakım ve onarım yapılmasını müteakip 150 yatak kapasitesi ile yükseköğrenim gören öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. YURTKUR olarak, modern yurt anlayışıyla ilçemizde yükseköğrenim öğrencilerimizin barınma imkanını bin 672’ye ulaştırarak, aynı ölçekli ilçeler arasında birinci konuma oturacak olunması en büyük mutluluğumuzdur. Halen 87 çalışanı olan kurumumuzda, yeni blokların devreye girmesiyle birlikte çalışan sayımız da 100’ü aşacaktır.KYK Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğü olarak, kısa bir sürede gelinen noktada emeği geçen hayırsever işadamlarımız Ali ve Kamil Akkanat Bey ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol başta olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL