ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in ilk Bayan Kaptanı

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de Denizcilik Müsteşarlığı ve Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen gemi sevk ve idare belgesi sınavına katılan ilk bayan olan Ümmü..

Beyşehir’in ilk Bayan Kaptanı

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de Denizcilik Müsteşarlığı ve Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen gemi sevk ve idare belgesi sınavına katılan ilk bayan olan Ümmü Eren Ünlü belgesini Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın elinden aldı.
          Bugüne kadar belirli aralıklarla altı sınavın gerçekleştiğini ve bu sınavlar sonucunda toplam 697 kişinin başarılı olarak gemi sevk ve idare belgesi sınavı almaya hak kazındığını belirten Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; “Bu sınavlara ilk kez Ümmü kardeşimiz bir bayan olarak cesaret gösterip katıldı. Sınavda da başarılı olarak bu belgeyi almaya hak kazandı. Ben kendisini tebrik ediyorum. Diğer bayanlarımıza da örnek olmasını diliyorum” dedi.
          Beyşehir Gölü kıyısında yer alan Yeşildağ Beldesi’nde yaşayan 22 yaşında ki Ümmü Eren Ünlü ise belgesini Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın elinden aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek; “Bugüne kadar bu sınava hiçbir bayan müracaat etmemiş. Ben müracaat ettim ve yapılan sınavda başarılı olarak bir ilke gerçekleştirdim. Bu açıdan da mutluyum. Üniversiteyi bitirdim. Balıkçı kayığı olarak bilinen teknemiz var. Ama ehliyetim olmadığı için kullanamıyordum. Sınavı kazanıp belgemi aldım. Artık Beyşehir Gölü içerisinde yer alan adalara gidebileceğim. Gemi sevk ve idare belgesini seyahat için tekne kullanmak için aldım. Sınava giren tek bayan aday olduğumu da sınav günü öğrenmiştim” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL