ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in Yeni Girişimciler Eğitiliyor

BEYŞEHİR – Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Beyşehir merkez ve Huğlu Mahallesi’nde..

Beyşehir’in Yeni Girişimciler Eğitiliyor

BEYŞEHİR – Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Beyşehir merkez ve Huğlu Mahallesi’nde 4 farklı girişimcilik kursu açılıyor. KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi bünyesindeki ilk dönem kursu başlarken, ilçe merkezindeki ikinci kurs 2-5 Mart, Huğlu’daki 3’üncü dönem kurs 30 Mart-2 Nisan, 4’üncü dönem kurs ise 11-14 Mayıs tarihleri arasında açılacak. Kursların tamamlanmasının ardından Beyşehir merkezde 55, Huğlu’da 50 olmak üzere toplam 105 katılımcı girişimci sertifikası sahibi olacak.

 BAŞKAN ÖZALTUN’DAN KURSİYERLERE ZİYARET

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir merkezde açılan girişimcilik kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle biraraya geldi, sohbet etti, eğitim sonrasında ne tür bir işyeri açmayı düşündüğüe yönelik sorular yöneltti.

Ziyaretinde, girişimci adaylarına seslenen Özaltun, alınan sertifikaları evlerin bir köşesinde değil açılacak işyerlerinde görmek istediklerini belirterek, “Bunu daha önceki kurs ziyaretlerimde de katılımcılarımıza söylemiştim. Bu kursların amacı da bu değil mi zaten, kendi işyerinizi açabilmek. Dolayısıyla, bu almış olduğunuz sertifika eğer kendi işyerinizi açarsanız anlam ve önem  kazanır. Verilen bu eğitim ve hizmet o zaman boşa gitmez.”dedi.

 “GİRİŞİMCİLERİMİZİ İŞ DÜNYASINDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

            Beyşehir’de eğitim gören ve sertifika alan her girişimci adayını iş dünyasının farklı kollarında ilçeye hizmet ederken görmeyi umut ettiklerini dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:  “Bundan herhangi bir kuşkumuz yok. Bu konuda, Beyşehir’de girişimcilik eğitimi almak isteyenlere, işyeri açmak ya da firmasını büyütmek isteyenlere Beyşehir Belediyesi olarak bizler de bu tür eğitim faaliyetlerine öncülük ederek destek ve katkılar vermeye çalışıyoruz. Üzerimize  bu konuda düşen ne varsa yapıyoruz. Aynı şekilde, KOMEK ve diğer ilgili kurumlarımız da bu kursları düzenleyerek sizlerin  geleceğin girişimcileri olarak önünü açıyor. İşte, sertifika alacak girişimcilerimize devletimizin vermiş olduğu destek 50 bin liralık hibe ve hemen ardından talep edilirse sıfır faizli 100 bin liralık da kredi desteği bulunuyor. Bu, şunu gösteriyor, siz yeter ki üretmek isteyin, çalışmak isteyin. Devletimiz ‘işte para benden’ diyor. Aynı şekilde, hayvancılık ve tarımsal konularla diğer sanayi kollarında da karşılıksız hibe olarak verilen ya da uzun soluklu ödeme imkanlarıyla  sunulan benzer desteklemeler var.  Yeter ki üretelim, bir şeyler yapalım, inşallah önümüzdeki dönemde hepinizi açtığınız işyerlerinizde görmeyi çok arzu ediyoruz. Bize düşen ne varsa bu konuda hepinizin yanınızdayız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL