ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehirli çiftçiye ‘çilek’ tavsiyesi

        BEYŞEHİR-Beyşehir Ziraat Odası tarafından Hüyük ilçesinde bulunan çilek bahçelerine gezi düzenlendi. Gezi programına Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Başkan Yardımcısı Yunus Haşimoğlu, Genel Sekreter Faruk..

Beyşehirli çiftçiye ‘çilek’ tavsiyesi

        BEYŞEHİR-Beyşehir Ziraat Odası tarafından Hüyük ilçesinde bulunan çilek bahçelerine gezi düzenlendi. Gezi programına Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Başkan Yardımcısı Yunus Haşimoğlu, Genel Sekreter Faruk Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve meyve üretimine ilgi duyan oda üyesi üreticiler katıldı. Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ve ziraat mühendislerinin de eşlik ettiği gezi programında ilçede çilek üretimi yapan üreticilerin ekili alanları ziyaret edildi.
         Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde çilek yetiştiren Ali Sezgin’in bahçesinde incelemelerde bulunan Beyşehirli üreticiler, üretimi yerinde görürken, yetiştirme faaliyetleri ile ilgili bilgiler aldı.
          Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, Hüyük ilçesinin son yıllarda adını çilek üretimi ile duyurmaya başladığını söyledi. Hüyük’te üreticilerin kısıtlı arazi imkanlarına sahip olmasına rağmen, çilek üretimine yöneldikten sonra iyi para kazanmaya başladığını anlatan Doğan, bu üründe yetiştiriciliğin en karlı meyvecilik haline geldiğini aktardı. Çiftçinin 1 dekarlık alanda 10 bin liraya kadar kazanç elde edebildiğine vurgu yapan Doğan, buğday ve şeker pancarı gibi ürünlerin ekilişinin yaygın olduğu Beyşehir ilçesinde de üreticinin alternatif ürünlere yönelerek yüksek seviyede gelir elde edebileceğini ifade etti. Beyşehir’in de Hüyük ilçesi gibi aynı havzada olduğunu ve kaliteli çilek üretiminin burada da yapılabileceğini belirten Doğan, son dönemde Beyşehirli üreticilerin de çilek üretimine ilgi duymaya başladığını ancak iyi bir potansiyel oluşturması açısından Beyşehir Ziraat Odası’nın bu tür gezilerinin oldukça yararlı olabileceğini belirtti. Çilek üretiminin artık Hüyüklü çiftçi için olmazsa olmaz bir ürün haline geldiğine işaret eden Doğan, yörede hem üretimi artırmanın yanında hem de kaliteyi daha da yükseklere çıkarabilme konusunda iyi bir potansiyel yakalamanın peşinde olduklarını söyledi. Doğan, hedefe ulaşıldığında bundan yöre ekonomisinin daha fazla katma değer sağlayacağını da kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL