ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehirli çocuklar trafik dedektifi oluyor

            BEYŞEHİR – Türkiye’de trafik kazalarında yaşanan kara tabloyu değiştirmek üzere OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘trafik dedektifleri’ projesi için Beyşehir’de de düğmeye basıldı. Proje kapsamında..

Beyşehirli çocuklar trafik dedektifi oluyor

            BEYŞEHİR – Türkiye’de trafik kazalarında yaşanan kara tabloyu değiştirmek üzere OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘trafik dedektifleri’ projesi için Beyşehir’de de düğmeye basıldı. Proje kapsamında Beyşehir’de bulunan okullarda da dersler başladı.
            Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Sefa Mercan ve Trafik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Zühtü İztaş tarafından liselerde verilmeye başlayan eğitimler, ardından ortaokul ve ilkokul seviyelerinde devam edecek. Proje kapsamında Beyşehir’de 2 binden fazla öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, hazırlanan film ve eğitim dökümanları çocuklar ve gençlerle paylaşılırken, öğrencilere projeye ilişkin eğitim dökümanları, el ilanları, broşürler ve ‘trafik dedektifi’ kimlik kartları dağıtılıyor.
           Ülke genelinde yaklaşık 1,5 milyon çocuk ve gencin, trafik bilincinin oluşması amacıyla eğitimden geçirileceği trafik dedektifleri projesi, Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Milli Eğitim Bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Uluslar arası Polis Birliği ve OPET’in desteğiyle yürütülüyor. Üç yıl boyunca sürecek proje çerçevesinde ilkokul 2’inci sınıflar, ortaokul 7’inci sınıflar ve lise 9’uncu sınıflarda öğrenim gören öğrencilere eğitimler verilecek.
           Proje ile 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarında 3-17 yaş aralığındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile ailelerine trafik bilinci aşılanması hedeflenirken, çocuk ve gençlere ‘trafik dedektifi’ ünvanı verilerek bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor.
           Bu doğrultuda öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçiti, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında eğitimler veriliyor. Klasik eğitimden farklı olarak proje kapsamında çocuklar ‘trafik dedektifi’ ünvanı alarak, sorumluluk alacak şekilde bilinçlendirilirken, trafik kurallarını içeren konular öğrencilere sınıf ortamlarında gösterim ve canlandırma şeklinde işleniyor. Bu projeyle, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturularak, mevcut algıyı değiştirmek, öğrencilerin, gençlerin ve yetişkinlerin ve dolaylı yönden tüm yol kullanıcılarının kurallara bir kereliğine  uyması değil, bu kuralları her daim alışkanlık haline dönüştürmesi amaçlanıyor. Böylece, Türkiye’de halen ve gelecekte güvenli trafik bilincinin oluşturulması ve ulaşımı sağlıklı bir ülke haline dönüşülmesi hedefleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL