ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’li Sanayiciler Akşehir’de

                BEYŞEHİR – Akşehir Organize Sanayi Bölgesi, hafta sonu kapılarını ardına kadar Beyşehirli sanayici ve işadamlarına açtı. Beyşehir Ticaret Odası ve Beyşehir Organize Sanayi..

Beyşehir’li Sanayiciler Akşehir’de

 

              BEYŞEHİR – Akşehir Organize Sanayi Bölgesi, hafta sonu kapılarını ardına kadar Beyşehirli sanayici ve işadamlarına açtı. Beyşehir Ticaret Odası ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün müşterek olarak düzenlediği Akşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gezisine Beyşehir’den bir otobüs dolusu sanayici ve işadamı katıldı.
          Geziye AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Gülay Samancı, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mutlu Korkmaz, Beyşehir AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetkin ve il genel meclis üyelerinden  oluşan isimler eşlik etti.

FABRİKALARDA İNCELEMEDE BULUNDULAR…

            Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde değişik sektörlerde  faaliyet gösteren işletme ve fabrikaları ziyaret eden Beyşehir heyeti ve beraberindekiler, burada firma sahiplerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
            Heyet, organize sanayi bölgesindeki inceleme ve temaslarının ardından Nasrettin Hoca Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Mustafa Baloğlu burada “dünyanın ortası burasıdır” yazılı taşın üzerine ayak basarken, heyetle birlikte objektiflerin karşısına da geçti. 

ODADA, AKŞEHİR OSB MASAYA YATIRILDI…

           Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda daha sonra Beyşehirlilerle bir araya gelen  Oda Başkanı Erdal Çiftçi, oda faaliyetleri ile organize sanayi bölgesinde hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
           Beyşehir Ticaret Odası ile 4 yıldır gerek odalar ve borsalar birliği düzeyinde, gerekse diğer konularda oldukça kardeşane ve güzel bir birliktelik içerisinde olduklarını dile getiren Çiftci, iki sivil toplum kuruluşunun her konuda sürekli istişare halinde bulunduğunu belirtti. 
          Konuşmasında, Beyşehir ve Akşehir ilçelerinin birbirine benzerliklerinin oldukça fazla olduğuna vurgu yapan Çiftci, Beyşehirli sanayici ve işadamlarını Akşehir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını da dile getirdi.
          Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgiler veren Çiftci, Beyşehir, Akşehir, Seydişehir ve Çumra ilçelerindeki organize sanayi bölgelerinin yasal olarak aşağı yukarı aynı dönemde kurulduğuna dikkat çekerek, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ni 2009 yılında devraldıklarını anımsattı.  Kuruluş çalışmaları esnasında birçok sıkıntı ile karşılaşmalarına rağmen bugünlere gelindiğine dikkat çeken Çiftci, süreçte  en çok bürokratik engellerden yakındı.   Buna rağmen zoru aştıklarını ve sanayicilerin önündeki tüm engellerin ortadan kalktığını anlatan Çiftci, 1 milyon 155 bin metrekarelik toplam alana sahip olan organize sanayi bölgesinde toplam parselin beşte dördünün tahsis edilmiş durumda olduğunu söyledi. İnşaatı biten ve faaliyete geçen firma sayısının 9 olduğunu vurgulayan Çiftci, 89 parsele sahip sanayi bölgesinde şu ana kadar talep edilen parsel alanının 59, bu 59 parseldeki toplam yatırımcı sayısının ise 33’e ulaştığını söyledi. Boşta kalan parsel alanının yaklaşık 719 bin metrekarelik bir sahaya tekabül ettiğini de vurgulayan Çiftci, seçilmişlerin dışında geriye kalan parselleri de yeni yatırımcılara bir dizi kolaylıklar sağlayarak tahsis etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

SALİH GÜL DE BEYŞEHİR’E DAVET ETTİ

           Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaları yerinde görmek amacıyla AK Parti Konya Milletvekillerinin de talebiyle böyle bir program hazırlayıp gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ben programa evsahipliği yapan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca geziye katılan tüm heyete çok teşekkür ediyorum. Bu güzel misafirliğin karşılığı olarak Beyşehir’de de sizleri ağırlamak istiyoruz ve ilçemize davet ediyoruz. Fazla söz söylemeye gerek yok, yaşadık ve gördük. İnşallah, biz de kendimizi ona göre hazırlayacağız, gelecekte inşallah Akşehir’e gelin ‘biz şunları yaptık’ diyeceğiz. İnşallah o günleri de göreceğiz.”diye konuştu.

“BEYŞEHİR NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, AKŞEHİR DE O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

          AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, bu paylaşımların daha da artmasını istediklerini dile getirerek, bir ilçenin kalkınmasının mutlaka çok önemli olduğunu ancak bölgesel kalkınmanın hepsinden daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Baloğlu, “Beyşehir ne kadar güçlü olursa Akşehir de o kadar güçlü olur. Akşehir ne kadar güçlü olursa Beyşehir de o kadar güçlü olur, Konya o kadar güçlü olur. İnşallah bunu sizler yerine getireceksiniz. Sizi burada ağırlamaktan,görmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum.”dedi.

“TECRÜBELER PAYLAŞILDIKÇA SİNERJİ OLUŞUR”

             Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, konuşmasında, üretim ve sanayi alanında tecrübelerin paylaşıldıkça bir sinerji oluşturacağını söyledi.  Başıbüyük, “Daha büyük işler yapmak için insanlar kendilerinde cesaret bulur. Dolayısıyla Beyşehir ve Akşehir, Konyamızın iki müstesna ilçesi. Bu ilçedeki sanayicileri bugün bir araya getirerek tecrübelerini paylaşma anlamında önemli bir iş yapıldı. Buna vesile olan her iki ilçenin ticaret odası başkanlarına, sanayicilerimize ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
           Konuşmaların ardından  taraflar karşılıklı olarak Nasrettin Hoca ve Beyşehir Eşrefoğlu Camisi’ni yansıtan tablo ve çeşitli hediyeleri birbirlerine takdim ettiler.
            Beyşehir sanayici ve işadamlarından oluşan heyetin gezisi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası önünde hep birlikte çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL