ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bir kamyon hayalet ağ!

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, deniz ve iç sularda kirliliğe yol açtığı, kolayca parçalanıp deniz ve iç suların diplerinde uzun yıllar çürümeden kalarak canlıların yaşamını tehdit..

Bir kamyon hayalet ağ!

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, deniz ve iç sularda kirliliğe yol açtığı, kolayca parçalanıp deniz ve iç suların diplerinde uzun yıllar çürümeden kalarak canlıların yaşamını tehdit ettiği gerekçesiyle Türkiye genelinde avda kullanımı yasaklanan ‘hayalet ağ’ olarak da adlandırılan misina ağlarla Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avına geçit vermemek için başlattığı çalışmaları sıklaştırdı.
        Jandarma timleri, Beyşehir Gölü’nün açıklarında son bir ay içerisinde özellikle usulsüz avlanmak amacıyla tatlı sulara serilen 15 bin metre misina balıkçı ağı ele geçirdi. Küçük göz açıklıklarına sahip balıkçı ağlarının büyüme dönemindeki yavru balıkların avında da kullanıldığını tesbit eden Jandarma timleri, bu ağlara yönelik gölden toplama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
         Göle avlanmak amacıyla serili vaziyette bulunan ve saatlerce uğraşın ardından tekneye çekilerek toplanan yasak ağlar, Jandarma Asayiş Botu Komutanlığı bahçesinde ağ yığınları oluşturdu.
        Çuvallara doldurulan yasak ağlar, göl sularını kirlettiği belirtilen kurşunlarından arındırılarak yakılarak imha edilmek üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Ağların gölden çıkarılırken takılan canlı balıkları tekrar tatlı sulara bırakan Jandarma timleri, cansız balıkları ise Mal Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyor.
        Son bir ayda toplanan 15 bin metre balıkçı ağı  yüklendiği bir kamyonun kasasının büyük bölümünü doldurdu. Balıkçı ağlarından çıkarılan kurşunların ise hazineye gelir sağladığı öğrenildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL