ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bir yılda 75 bin okuyucu

          BEYŞEHİR – Beyşehir Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 1 Nisan’da kutlanacak 50’inci kütüphane haftası kutlamaları ile ilgili bilgiler verdi. Kültür ve..

Bir yılda 75 bin okuyucu

          BEYŞEHİR – Beyşehir Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 1 Nisan’da kutlanacak 50’inci kütüphane haftası kutlamaları ile ilgili bilgiler verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane haftası olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını belirten Yeşilyurt, bu yıl yapılacak olan mahalli seçimler nedeniyle tüm yurtta hafta açılışlarının 1 Nisan 2014 Salı günü yapılacağını bildirdi.
          Yeşilyurt, açıklamasında, Beyşehir Kütüphanesi’nin çalışmaları ile ilgili  2013 yılı verileri hakkında da bilgiler verdi. Geçen yıl kütüphaneden 38 bini bayan olmak üzere toplam 75 bin 18 kişinin yararlandığını aktaran Yeşilyurt,şu bilgileri verdi: “2013 yılı içerisinde kütüphanemize bin 548 kişi üye olmuş, üye olanlar evlerinde okumak üzere 11 bin 860 kitabı ödünç almışlardır. Bu durum, Türkiye’deki il ve ilçeler ile kıyaslandığında fevkalade bir durumdur. Çevre ilçelerde bulunmayan okuma salonlarında görsel kitap ve sınırsız internet hizmeti kütüphanemizde mevcuttur. Buralarda kitaplarda bulunamayan konular araştırılır. Ödevler yapılır, çıktı alınır, kütüphanemiz okuyucularımızın daha etkin kullanmaları için hafta içi 6 gün hizmete açıktır. Öğlen tatilinde nöbetçi bulundurulmakta, akşam mesai saatinden sonra kış aylarında 1 saat, yaz aylarında ise 2  saat  nöbetçi uygulaması yapılarak kütüphanemizin daha fazla okuyucu hizmeti vermesi sağlanmaktadır. Kütüphanemiz sadece Pazar günleri okuyuculara kapalıdır.”
          Yeşilyurt, okumak, araştırmak, aynı konudaki birden fazla eseri birbiri ile karşılaştırmak için sessiz ortamlar hazırlayan kütüphanelere mutlaka gidilmesi gerektiğini de belirtirken, “Onlardan faydalanalım, boş zamanlarımızı kitap okuyarak ve araştırarak değerlendirelim. İçinde bulunduğumuz topluma yararlı birer fert olarak yetişelim. Unutmayalım ki, okumak yaşamaktır, gelişmektir.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL