ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Birlik Vakfı Konya Şubesi Üyeleri Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Beyşehir Birlik Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen geziye katılanlara, rehberlik eden Aydınlar Ocağı Başkanı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Güçlü, gezi esnasında, ilk kez..

Birlik Vakfı Konya Şubesi Üyeleri Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Beyşehir Birlik Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen geziye katılanlara, rehberlik eden Aydınlar Ocağı Başkanı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Güçlü, gezi esnasında, ilk kez bu yıl Konyalılar’ın gündemine giren Miryokefalon Zaferi’ni  savaşın yapıldığı Konya-Beyşehir Karayolu üzerindeki alanda yaptığı sunumla anlattı. Güçlü, Türkler’in Anadolu’da kesin olarak kalmalarını ve vatan edinmelerini sağlayan Miryokefalon Savaşı’nın Türk tarihine damga vuran önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu dile getirdi.

Şube üyelerinin Beyşehir’deki ilk ziyaret durağı tarihi Eşrefoğlu Camisi oldu. Burada, geziye katılan heyete ibadethane hakkında bilgiler verildi.

Şube üyeleri, Doğanhisar İlçe Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın da eşlik ettiği Yaka Manastır Tabiat Parkı’nı gezerek buradaki yemek programına da katıldı.

Birlik Vakfı Konya Şubesi Başkanı Orhan Gündüz burada yaptığı konuşmada, vakfın amacının insanlığa hizmet etmek olduğunu, faaliyet alanlarının da eğitim, kültür ve sanat olduğunu dile getirerek, bu anlamda kaliteli, vatana, millete hizmet etme şuurunu edinmiş bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vakfın kuruluşundan da söz eden Gündüz, “1985 yılında şimdiki TBMM Başkanımız İsmail Kahraman öncülüğünde, 1980 yılında kapanan MTTB yetişen aralarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de olduğu isimler tarafından kurulmuştur”dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da yaptığı konuşmada, Birlik Vakfı’nın günümüzde önemli bir misyon yüklendiğini de ve isminden de anlaşılacağı üzere birlik olma amacı doğrultusunda hizmet vermenin gayreti içerisinde olduğunu dile getirerek, “Vakfımıza her türlü desteğe hazır olduğumuzun bilinmesini ve Vakıf üyelerimizi Beyşehir’de misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti  ifade etmek istiyorum.”dedi. Özaltun, konuşmasının sonunda Birlik Vakfı Başkanı Orhan Gündüz’e Beyşehir’in doğal güzeliklerini  yansıtan bir duvar saati  hediye etti.

Beyşehir Gölü üzerinde tekne turuna katılan vakıf üyeleri, ardından Beyşehir’den ayrıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL