ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bitkisel Atık Yağlar Kumbaralarda Toplanıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, bitkisel atık yağlar artık 2 farklı noktaya yerleştirilen özel kumbarasında biriktirilip depolanacak. Biriktirilen atık yağlar kumbaralar dolduğunda görevliler tarafından buradan boşaltılacak.       Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir..

Bitkisel Atık Yağlar Kumbaralarda Toplanıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, bitkisel atık yağlar artık 2 farklı noktaya yerleştirilen özel kumbarasında biriktirilip depolanacak. Biriktirilen atık yağlar kumbaralar dolduğunda görevliler tarafından buradan boşaltılacak.
       Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir ilçe merkezinde çevre dostu belediyecilik uygulamaları çerçevesinde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.
       Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki iki farklı noktaya bitkisel atık yağ toplama kumbaraları konuldu.
        “Lütfen çöp atmayınız” şeklinde uyarı yazısının da bulunduğu kumbara üzerinde bitkisel yağların sağlıklı kullanımı ile ilgili uyarıcı yazılar da yer alıyor.
        Kızartmalık yağların  defalarca kullanılması halinde kanserojen etki yarattığına vurgu yapılarak 2 defadan fazla kullanılmaması tavsiye ediliyor. Ayrıca, 1 litre kızartmalık atık yağın ise 1 milyon litrelik temiz suyu kirlettiğine dikkat çekilirken, yağların lavabo, çöp ve toprak üzerine dökülmesi yerine biriktirilmesi uyarısında bulunularak, şunlar kaydediliyor: “Kızartmalık atık yağlarınızı sızdırmaz plastik şişe ve kaplarda biriktiriniz. Şişe veya kapların ağzını sıkıca kapatınız. Biriktirdiğiniz atık yağlarınızı toplama kabı ile birlikte kumbaraya atınız.” 
         Vatandaşların, konuyla ilgili bilgi almak için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 221 16 18 numaralı atık yağ hattından istifade edebileceği de kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL