ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Böyle dana görülmedi

            Soğla bölgesinde kurulan hayvan pazarına satılmak üzere getirilen bir dana, araçtan indirildiği sırada sahibinin elinden kurtularak kaçtı. Peşinden koşan sahibine rağmen dana Pazar yerinin..

Böyle dana görülmedi

 

          Soğla bölgesinde kurulan hayvan pazarına satılmak üzere getirilen bir dana, araçtan indirildiği sırada sahibinin elinden kurtularak kaçtı. Peşinden koşan sahibine rağmen dana Pazar yerinin duvarından atlayarak  şaşkın bakışlar arasında Şarkiraağaç Caddesi’ne çıktı.

         Yolda bir süre ilerledikten sonra Isparta çevre yolundan Bahçelievler Mahallesi’ne giren ve Babakovdu semtinde ilerlemeye başlayan firari danayı yakalamak için peşindekiler araçlarla ve yaya olarak seferber oldu.

        Mahalle içerisinde camiye doğru ilerlerken kıstırılmaya çalışılan boğa, buradan da kurtularak daha ilerideki ekili tarlalara girdi. Ellerinde sopalarla kendisini yaya olarak takip edenlere yaklaştığında zaman zaman saldıran dana araçlarla da uzun süre takip edildi.

     BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİLER…

        Saatlerce süren takibin ardından netice alınamayınca Belediye Zabıtası’ndan yardım istenmesi üzerine bölgeye Belediye ekipleri sevk edildi. Belediye aracıyla kaçan danaya yaklaşmaya calışan görevliler buldukları fırsatlarda uyuşturucu iğne ile müdahale etmeye çalıştı. Özel tabancası ile sıkılan iki iğneye rağmen yaşanan kovalamaca ekili alanlarda devam ederken bir kanalın kenarına geldiğinde koşturmacadan yorulan dana çukur bir alanda yere yatarak istirahate geçti.

        Uyuşturucu iğnenin tesir etmemesi üzerine bayıltılamayan danayı yakalamak için bu defa sahibi kasaplardan yardım istedi.

     DANA PES ETMEDİ…

Yerde yatarken kendisine doğru yaklaşanları görünce yeniden ayağa kalkarak kaçmaya çalışan dana av tüfeği ile ateş açılarak durdurulmak istendi. Dananın yine kaçması üzerine ekili alanlardaki takip uzun süre kamyonla devam etti. Araç içerisinden hedefe nişan alan kasabın ateş açmasına rağmen bir türlü yere yıkılması başarılamayan dana, duran kamyonun kasasında tutunan gence de saldırmak istedi. Genç adam, kamyonetin kasasında yukarıda tırmanarak dananın gazabından kurtuldu. Firari dana, bu esnada araçtan inen kamyon sürücüsünü de fark ederek kısa süreli de olsa peşinden koşturmaya başladı. Sürücü, firari danadan kaçarak kurtulmayı başarırken, dana ekili alanlarda bir süre daha kaçmaya devam etti.

         Uzun süren takibin ardından firari dana  yorularak yere yıkılınca yakalandı ve kesime götürüldü.

     KOVALAMACA ARASI RÖPORTAJ…

     Dananın sahibi Kazım İyiel, kovalamaca esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, satmak üzere hayvan pazarına getirdikleri dananın araçtan inerken kaçtığını, daha sonra duvardan atlayarak yola çıktığını söyledi. Saatlerce peşinden koşturmalarına rağmen danayı yakalayamadıklarını, karşısına çıkana saldırdığını anlatan İyiel, “Saatlerdir peşinden hiç durmadan koşuyoruz. İğne de hiçbir etki göstermedi. En son çareyi yıkmakta bulacağız, yoksa insanı da öldürecek çünkü karşısına geldiğinde sadırıyor”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL