ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bunlar da Antika Kilim Hırsızı!

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de bir camiden tarihi değeri olan kilimleri çalan 2 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.          Olay, gece..

Bunlar da Antika Kilim Hırsızı!

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de bir camiden tarihi değeri olan kilimleri çalan 2 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. 
         Olay, gece 03.00 sıralarında ilçeye bağlı Hüseyinler Köyü Camisi’nde meydana geldi.
         Edinilen bilgiye göre, cami yanında evi bulunan bir kişi, tuvalet ihtiyacı için kalktığı esnada ibadethaneden gelen sesler üzerine hırsız olabileceğinden şüphelenerek jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede adrese gelen Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleri, 42 PJ 652 plakalı otomobille köye gelen M.B. (70) ile V.İ’yi (50) camiden çaldıkları kilimleri aracın bagajına yükledikleri sırada suçüstü yakaladı. Jandarma araçta yaptığı aramada bagaj kısmında camiden çalınan 3 kilimle, çalıntı olduğu tahmin edilen benzer 1 kilim daha buldu.
         Jandarma tarafından gözaltına alınarak köyden Beyşehir’e getirilen 2 şüphelinin daha önce de aralarında antika kilim hırsızlığının da yer aldığı çok sayıda hırsızlıktan kaydı bulunduğu belirlendi.
          Konya dışından gelerek hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheliler, yapılan sorgulamasının ardından Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi. 2 şüpheli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL