ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Büyükşehir’in Teknolojik Uygulamaları Dünyaya Anlatıldı

Kongrede, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı akıllı ulaşım sistemleri, bu sistemlerin çevreye katkısı, Konya’nın trafiğin yönetimi ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda teknolojik sistemlerin kullanımı anlatıldı.       Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de..

Büyükşehir’in Teknolojik Uygulamaları Dünyaya Anlatıldı

Kongrede, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı akıllı ulaşım sistemleri, bu sistemlerin çevreye katkısı, Konya’nın trafiğin yönetimi ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda teknolojik sistemlerin kullanımı anlatıldı.
       Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de üyesi olduğu Dünya Yerel Çevre Girişimleri Uluslararası Konseyi’nin (ICLEI) 3 yılda bir yapılan Dünya Kongresi, 75 ülkeden 2 bin 500 kişinin katılımı ile Güney Kore’nin başkenti Seul’da yapıldı. “Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler” sloganı ile çevrenin korunması, şehir ve ülkelerin gelişim süreçlerinde doğaya zarar vermeyecek yaklaşımlar sergilenmesi konularında faaliyet gösteren ICLEI’nin dünya kongresine katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yaşar İncikli, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı akıllı ulaşım sistemleri, bu sistemlerin çevreye katkısı, Konya trafiğinin yönetimi ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda teknolojik sistemlerin kullanımı ile ilgili sunum yaptı. Konya’nın tanıtımı ile başlayan sunumda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki zehirli gaz salınımının en az seviyeye indirilmesi, yeşil alanların arttırılması, çevrenin korunması konusundaki kararlılığı vurgulandı. Bu çerçevede ele alınması gereken en önemli alanlardan birisinin şehir trafiğinin yönetimi olduğu belirtilen sunumda, elkart, temassız özellikli bankacılık kartlarının dünyada ilk kez belediye bünyesinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarında kullanımı, Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS), Akıllı Kavşak Sistemi, Akıllı Bisiklet Sistemi ve Sosyal Kart gibi örnek uygulamalar katılımcıların ilgisini topladı. Konuşmasında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) bünyesinde kurulmuş olan “Akıllı Şehirler Komisyonu” başkanlığı görevini yürüttüğünü de hatırlatan İncikli, Konya’da hayata geçirilen örnek projelerin amacının insanların yaşam kalitesini arttırmak ve daha sürdürülebilir bir Konya inşa etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL