ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Büyükşehir Görsel Kirliliği Önlüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Estetiği Yönetmeliği hükümlerine göre ana caddelerde başlattığı görsel kirlilik oluşturan tabelaları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Rauf Denktaş Caddesi üzerinde devam eden çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor.       İl..

Büyükşehir Görsel Kirliliği Önlüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Estetiği Yönetmeliği hükümlerine göre ana caddelerde başlattığı görsel kirlilik oluşturan tabelaları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Rauf Denktaş Caddesi üzerinde devam eden çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor.
       İl sınırları içerisinde reklam, tabela, gölgelik (tente), saçak, boş alan, yapı ve arsa kullanımının, iletişim ve haberleşme araçlarının yol açtığı görsel kirliliği ortadan kaldırmak, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemek, şehir estetiğine katkıda bulunmak, düzenli bir kentsel çevrenin oluşturulmasını, görüntü kirliliğinin önlenmesini ve bu işleri yapan gerçek ve tüzel kişilerle kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda oldukları esasları belirlemek amacı ile ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak Şehir Estetiği Yönetmeliği’ne yeni standartlar getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İmar Dairesi Başkanlığı ekipleriyle, görüntü kirliliğine sebep olan bu tabelaları kaldırmaya devam ettiriyor. Konya’da yaşayan ve şehre dışarından gelenlere sağlıklı bir görsel çevre, estetik bir kent dokusu, temiz ve zarif bir şehir algısı oluşturulması hedeflenen çalışma ile ekipler, yeşil alanlara, kaldırımlara ya da yayaların geçişini engelleyecek güzergahlara konuşlandırılan devasa tabelaları bulunduğu yerden kaldırarak, tabelaların oluşturduğu karmaşayı önlerken, bina cephelerinin algılanamamasını önlüyor, kontrolsüz yapılan çeşitli renk, ebat ve biçimdeki panoların görüntü kirliliği oluşturmasını engelliyor.
BİNA EKLENTİLERİ DE KONTROL ALTINDA
Büyükşehir Belediyesi, yeni yönetmelikle, görsel kirliliğe sebep olan bina eklentilerine de müdahale edecek. Görsel estetik düzeyini düşüren binanın yıpranmışlığı ve bakımsızlığı, bina dış cephelerine yerleştirilen çanak anten, klima, havalandırma borusu, güneş panelleri ve izinsiz yapılan tente gibi unsurlara da yeni yönetmelik gereği izin verilmeyecek. Şehir Estetiği Yönetmeliği’ne göre yönetmelik hükümleri kapsamında yapılacak her türlü reklam ve tanıtım uygulaması için Reklam ve İlan İzin Belgesi alınması zorunlu olacak. İlan ve tabelalardaki oransızlık ve gelişigüzellik gibi kirlilik oluşturan görüntülerin engellenmesine yönelik yapılan yeni düzenlemeler ile cadde ve sokakların şehir estetiği açısından güzel bir görünüme kavuşması temin edilerek düzenli, estetik, kültürüne ve tarihi değerlerine sahip çıkan bir şehir oluşturulması sağlanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin görüntü kirliliğini önlemek amacıyla yaptığı çalışmaları takdirle karşılayan vatandaşlar, tabela kaldırma işleminin belli caddelerde değil, genel olarak uygulanmasını, bunun rekabet açısından daha sağlıklı olacağını söyledi. Vatandaşlar, “Çalışmalardan memnunuz. Belediyenin aldığı bu karar çevre temizliği açısından güzel. Tabelalarımızı indirdik, belediyeye yardımcı oluyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL