ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Cami Ruhsatını Afişle İspatladı

        HÜYÜK – Hüyük ilçesinde, “kaçak yapıdır,zemin etüdü, planı yok, ruhsatsızdır” diye üretildiği iddia edilen söz ve dedikodular yüzünden, yardımların kesilmesi üzerine yarım kaldığı ileri sürülen bir..

Cami Ruhsatını Afişle İspatladı

 

      HÜYÜK – Hüyük ilçesinde, “kaçak yapıdır,zemin etüdü, planı yok, ruhsatsızdır” diye üretildiği iddia edilen söz ve dedikodular yüzünden, yardımların kesilmesi üzerine yarım kaldığı ileri sürülen bir cami inşaatının ruhsatlı bir yapı olduğunu ispat etmek isteyen cami derneği, kent meydanındaki bilboardlara ilan verdi. Hüyük Belediyesi hizmet binası  önündeki bir reklam panosuna asılan caminin inşaat yapı ruhsatı ve son görünümü olan fotoğrafını gösteren afiş, ilçede günün konusu haline geldi.
       Hüyük İlçesi Bahçelievler Mahallesi Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılmakta olan, 2 minaresi biten fakat, kaba inşaatı kesilen yardımlar nedeniyle yarım kalan caminin tamamlanması için harekete geçen dernek yönetimi, üretildiğini ileri sürdüğü söz ve propagandaların önüne geçmek ve caminin ruhsatının olduğunu kanıtlamak için ilginç bir yol denedi.
        Hüyük Belediyesi’nden alınan cami inşaat yapı ruhsatı ve caminin son halinin yer aldığı büyük bir afişi yaptırarak reklam panolarına astıran dernek yönetiminin bu ilginç hareketi, görenleri de şaşırttı.
        Caminin Dernek Başkanı Adem Sözüeroğlu, afiş astırdığı reklam panosu önünde yaptığı açıklamada, yaptırdıkları caminin projesi, planı, zemin etüdü, ruhsatının olmadığına yönelik üretilen sözler nedeniyle yardımların kesildiğini belirterek, bunun üzerine caminin inşaat yapı ruhsatının olduğunu ispat etmek için reklam panosuna afiş astırarak ilçe halkına ve tüm dünyaya bunu göstermek istediklerini söyledi.Sözüeroğlu, “Halka hep burayı yanlış anlatmaya çalıştılar. Aslında bu benim yapacağım bir iş de değildi. Ama sıkıldım, halkın objektifini camiye yöneltmek için bu belediyenin vermiş olduğu inşaat yapı ruhsatını mecbur kaldım, buraya astırdım.Herkese diyorum ki, bu cami kaçak değil, bu caminin yapı inşaat ruhsatı vardır. Artık kötü ellerin, kötü düşüncelerin bu cami üzerinden kalkmasını, gitmesini istiyorum. Bu caminin yapılması için yardım bekliyorum”diye konuştu.
         Reklam panosundaki afişi görenlerin fikrinin değişmeye başladığını da belirten Sözüeroğlu, “Şimdi ‘biz gerçekten kahve dedikodusuna inanıyorduk. Gerçekten inşaat yapı ruhsatı yok diye biliyorduk, öyle söyleniyordu yetkili ağızlardan. Ama onlar yalan söylemiş, demek ki dernek başkanı yalan söylememiş, izinden yürümüş, resmiyetle yürümüş’ diyorlar. Halkın görüşü değişti, yardımlar arttı.”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL