ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çavuş’a ‘yaşam merkezi’

       HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesine huzurevi, yeni adıyla ‘yaşam merkezi’ kurulması için kollar sıvandı.      Geçtiğimiz yıl kuruluş çalışmaları başlayan ve 2012 yılının Ocak ayında kurulan Çavuş..

Çavuş’a ‘yaşam merkezi’

 

     HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesine huzurevi, yeni adıyla ‘yaşam merkezi’ kurulması için kollar sıvandı.

     Geçtiğimiz yıl kuruluş çalışmaları başlayan ve 2012 yılının Ocak ayında kurulan Çavuş Kasabası Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ise bölgeye bir huzurevi kazandırılması için çalışmalarına başladı.

     İlk etapta derneğin genel kurulu yapıldı ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Çavuş beldesinde yapılan genel kurulda Dr.Sadık Sefer, Ali Kayhan, Turan Peker, İsmet Özgüner ve Muharrem Taşdiken gibi isimler yönetim kuruluna seçildi.

     Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever’in de öncülük ettiği çalışmalar kapsamında, Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve huzurevi derneği yönetimine seçilen isimler, geçtiğimiz aylarda Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin’i de başkentte ziyaret ederek, proje hakkında bilgilendirmede bulunmuştu.

     Ziyaretin ardından Çavuş beldesine gelen bakanlık bünyesindeki Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden üst düzey yetkiler, projenin uygulanacağı alanda incelemeler yapmıştı.

     PROJEDE NELER VAR?

            Proje kendi alanında Türkiye’de ilk uygulanacak bir projedir.Yani, herkesin kafasındaki huzurevi imajını bozan bir proje.Yeni adı huzurevi değil, yaşam merkezi.144 bin metrekare alan üzerine kurulacak evler yöre mimarisi baz alınarak yapılacak.Her biri 2 kattan oluşacak, 30 tane ev yapılması planlanıyor.Ailece de kalınabilecek yaşam merkezinde kalacak insanlar için hobi bahçeleri,spor alanları,sağlık merkezi,sauna,kültür ve sanat alanları gibi değişik imkanlar bulunacak.
Dernek tarafından sağlanacak araçlarla her yaşam merkezi sakini, istediği zaman köyüne, kasabasına götürülüp getirilebilecek. İnsanlar bir nevi gördüklerinden ve yaşadıkları yerlerden çok koparılmamış olacak.
     Dernek Başkanı Dr.Sadık Sefer, yaptığı açıklamada,  “Ülkemizde bir ilk olacak bu projeye hepimiz inandık. Ankara’dan gerekli desteği alacağımıza inancımız tam. Bölge milletvekillerimizin ve bölge halkının desteğiyle kısa zamanda yaşam merkezleri projemiz hayata geçecek. Bu konuda bölgemizdeki hayırseverlerimizin de desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL