ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çevre gününde ‘doğalgaz’ için çağrı

          BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. Çevre günü münasebetiyle Jandarma personeli, çevre ve doğa ile ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, üniversite ve..

Çevre gününde ‘doğalgaz’ için çağrı

          BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. Çevre günü münasebetiyle Jandarma personeli, çevre ve doğa ile ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, üniversite ve lise öğrencileri göl kıyısındaki Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı iskelesinde düzenlenen çevre etkinliğinde biraraya geldi. Etkinliğe Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hamit Bağcı, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sami Tan, Huğlu Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı İsmail Kara da katıldı. Etkinlikte öğrencilere temiz bir çevre ve sulak alanlar konusunda mesajlar verildi. Etkinlikte lise öğrencileri çevreye ve doğaya verdikleri önemden dolayı Jandarma teşkilatına teşekkür etti.
         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, göl üzerinde yaptığı açıklamada, insanlara çevresel konularda mesajlar verdi. Beyşehir’i çok daha güzel hale getireceklerini anlatan Özaltun, Dünya Çevre Günü münasebetiyle Beyşehirlilerden doğal gazın ilçeye gelebilmesi için gerekli olan ön abonelik talep müracaatının ilgili banka şubesine yapılmasını istedi. Beyşehir’in bu doğal güzelliğini korumak ve gelecek nesillere aktarmak gerektiğini aktaran Özaltun, “Bu çevreyi ve doğal güzellikleri korumak adına ilçemize doğal gazın mutlaka gelmesi gerekiyor. Bunun için vatandaşlarımızın 4 bin 500 kişi olan yeterli sayıya ulaşması için 335 lira bedeli ilgili banka şubesine yatırması gerekiyor. Sadece Beyşehir değil, Kulu ve Akşehir gibi ilçelerimiz de gerekli abonelik sayısına ulaşabilmek için çaba sarfediyor. Onlar bizden önde, 3 binleri yakalamış durumdalar. Çevre kirliliğine neden olan kömürü terk edip doğal gaza geçebilmek için vatandaşlarımızdan çevre gününde bu duyarlılığı bekliyorum” dedi.
        Özaltun, çevre gününde Beyşehir’le ilgili bir çevresel müjde daha verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin çöplerinin ortak toplanması amacıyla farklı bir alanda çöp toplama merkezi oluşturacağını belirten Özaltun, “Büyükşehir Belediyemiz bu konuda farklı bir alan arayışını sürdürüyor. Üç ilçenin evsel atıkları burada toplanacak, atıkların bir bölümü ise geri dönüşüme kazandırılacak. Beyşehir’in mevcut atıklarının döküldüğü çöp toplama merkezinin Beyşehir Gölü’nü kirletmemesi noktasında ise ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Gölü kirletmeme adına bölgeyi kontrol ve denetim altında tutuyor. Önümüzdeki üç ay içerisinde yeni bir toplama alanı oluşturduktan sonra belediye olarak çevreye verdiğimiz önem ortaya çıkmış olacak” şeklinde konuştu.
        Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ise, Beyşehir’de Dünya Çevre Günü nedeniyle kamu kurumları, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üniversite, öğrenciler ve Jandarma el ele vererek düzenledikleri buluşmada çevre kirliliğine karşı dikkat çekmek istediklerini söyledi. Beyşehir Gölü’nün uluslar arası öneme sahip bir göl olduğunu da vurgulayan Şener, önemi nedeniyle gerek bölgenin, gerekse Türkiye’nin gündeminden hiç düşmediğini belirtti. Bundan dolayı milli parklar da dahil gölü koruyan 5-6 statü bulunduğunu belirten Şener, çevresiyle birlikte gölü koruyarak gelecek nesillere aktarabilmek için bu konuda mutlaka bir duyarlılık oluşturmak gerektiğini söyledi. Şener, yaz döneminin geldiğini ve piknik sezonunun açıldığını, vatandaşlara çeşmenin başında, ağacın dibinde piknik yapan insanların atıklarını toplamadan buralarda bırakmasının temiz çevreye gölge düşüreceğini kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL