ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Diyabet Haftası Kapsamında Başıbüyük’e Ziyaret

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık görevlileri ile diyabet hastası öğrenciler, Dünya Diyabet Günü çerçevesinde İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti.       Beyşehir Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar..

Diyabet Haftası Kapsamında Başıbüyük’e Ziyaret

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık görevlileri ile diyabet hastası öğrenciler, Dünya Diyabet Günü çerçevesinde İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti.
       Beyşehir Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminden eğitim hemşiresi Kadriye Akduman, kendisine eşlik eden diyabet hastası 2 lise öğrencisi ve velileri ile beraber 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret etti.
       
Ziyarette, diyabetle ile ilgili bilgilendirmede bulunulurken, hastalığın vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insulin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olduğuna dikkat çekildi. İnsulin hormonlarının eksikliği sonucu ortaya çıkan Tip 1 Diyabet’in, sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında görülebildiği belirtildi.
       Sohbetin ardından Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri Hakan Zavrak ve Büşra Nur Fayda, günün önemine binaen Kaymakam Başıbüyük’e mavi kurdele taktı.
         Kaymakam Başıbüyük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, öğrencileri bu hastalıkla yaşamayı öğrendikleri ve mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadıklarından dolayı tebrik ederken, çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL