ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Diyarbakırlı Gençlere Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında düzenlenen Konya gezisine katılan Diyarbakırlı gençler, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti. Bakanlık tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziye..

Diyarbakırlı Gençlere Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında düzenlenen Konya gezisine katılan Diyarbakırlı gençler, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti.

Bakanlık tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziye katılan 14-24 yaş aralığındaki gençler, gezdikleri Beyşehir ilçesine hayran kaldı.

Kendilerine rehberlik eden Gençlik Merkezi yetkilileriyle birlikte Beyşehir Gölü kıyısını gezen Diyarbakırlı gençlerle biraraya gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in konuklarına ilçenin tanıtımını bizzat kendi anlatımlarıyla yaptı. Gençlerle bir süre sohbet eden Özaltun, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Konya’nın denizinin kenarında Diyarbakırlı gençleri katıldıkları Beyşehir gezisinde görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Özaltun, “Ülkemizin her noktasından gelen gençlerimizin ilçemizi gezmesi, görmesi bizleri çok memnun ediyor. Bizim şöyle bir sloganımız var; ‘Ömrünüzde bir kez Beyşehir’i görün, ondan sonra ister görün ister görmeyin’ diyoruz. Yani bu sloganla şunu demeye çalışıyoruz; ‘Bir kişi ömründe bir kez Beyşehir’i görürse, emin olun anne ve babasıyla, yakınlarıyla ya da eşiyle dostuyla mutlaka bir daha ziyarete gelecektir. Sizlerin de ben tekrar geleceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Beyşehir’in dillere destan doğal, kültürel ve tarihi zenginlik ve güzelliklerinin mutlaka görülmesi gerektiğini vurgulayan Özaltun, “Aynı zamanda insan güzelliği olan da bir şehir. ‘Beylerin şehri Beyşehir’ diyoruz. Dolayısıyla aranızda yükseköğrenim görecek gençler de varsa, tercihlerinde Beyşehir’in de olmasını arzu ederiz. Üniversiteleşme potansiyeli yönünden de çok zengin bir ilçeyiz.” dedi.

Özaltun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “şehir ve kültürler” kapsamındaki gezilerin önemine de dikkati çekerken,  şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın hayata geçirdiği proje kapsamında, yurdumuzun dört bir yanına giden gençlerimiz, farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyalog imkanı buluyor. Genç bireyler arasında hoşgörü ve diyaloğun artırılmasının yanısıra, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişlerde bulunmalarını Belediye olarak da çok önemsiyoruz.  Diyarbakır ve ülkemizin farklı köşelerinden ilçemize gelen gençlerimizi bu anlamda Beyşehir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL