ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Döküntü Elma 10 Kuruş

         BEYŞEHİR – Elma üretiminin önde gelen merkezlerinden Beyşehir’de sanayi tipi döküntü elma alımları başladı. Çiftçiler, döküntü elmayı otomobillere bağlanan römorkların yanı sıra otobüs ve minibüslerin içerisine konulan..

Döküntü Elma 10 Kuruş

         BEYŞEHİR – Elma üretiminin önde gelen merkezlerinden Beyşehir’de sanayi tipi döküntü elma alımları başladı. Çiftçiler, döküntü elmayı otomobillere bağlanan römorkların yanı sıra otobüs ve minibüslerin içerisine konulan ve bagajlardan çıkarılan çuvallar içerisinde ki elmalar tüccarlara teslim ediyor.

            Döküntü elma alım satımı yapan tüccar Hakkı Kırtıl ise, Beyşehir’de yıllardır bu işi yaptıklarını söyledi. Bu yıl üreticiden elmayı kilosu 10 kuruşa satın aldıklarını, meyve suyu fabrikalarına ise 15 kuruştan verdiklerini belirten Kırtıl, fiyatların geçen yıllara göre düşük olduğunu söyledi. Fiyatların düşük olmasından dolayı bu sene üreticiden alım yapmayı düşünmediklerini ancak vatandaşlardan gelen aşırı ısrar nedeniyle ürünün boşa gitmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçtiklerini belirten Kırtıl, “Geçtiğimiz haftalarda başladığımız alımlar halen devam ediyor. Bu sene fiyatlar çok düşük olmasına rağmen vatandaşın malını değerlendirelim diye bu işi yapıyoruz. Çiftçi de, biz de bundan dolayı mustaribiz” diye konuştu.

            Alım yaparak hem Beyşehir ekonomisine önemli ölçüde katkı sunduklarını da belirten Kırtıl, böylece ürünün çöpe gitmesinin de önüne geçtiklerini vurguladı. Mevcut fiyat politikasının bölgede elma üretimini baltaladığını kaydeden Kırtıl, şöyle devam etti:

“Elma üretimini geriye götürüyor. Ayrıca, ilçemiz merkezinde bir soğuk hava deposu olmaması, ilçe dışındaki mevcut deponun da atıl vaziyette olmasından dolayı üretici nakliye masrafı yaparak ürününü başka ilçelerdeki soğuk hava depolarına götürmek zorunda kalıyor. Evinde saklayanın ürünü ise bir iki ay içerisinde elma özelliğini yitiriyor. Üretici zarar ediyor.”

 

            Kırtıl, alımını yaptıkları elmanın fabrikalarda meyve suyu imalatında kullanılarak iç piyasanın ihtiyacına cevap verdiğini, marmelat ve konsantresinin ise firmalar aracılığıyla Avrupa ülkelerine gönderildiğini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL