ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Elektro şokla balık avlayanlara şok baskın

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde gece saatlerinde akü yardımıyla gölde elektroşok yöntemiyle balık avlayan bir kişi, 10 kilogram balıkla suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nde havanın kararmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde elektro..

Elektro şokla balık avlayanlara şok baskın

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde gece saatlerinde akü yardımıyla gölde elektroşok yöntemiyle balık avlayan bir kişi, 10 kilogram balıkla suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nde havanın kararmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde elektro şok yöntemiyle balık avlandığı bilgisine ulaşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri harekete geçti. Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun Plajı yakınlarında 5 gün boyunca geceleri takip başlatan ekipler, sazlıklar arasında bir salın faaliyet gösterdiği fark etti. Karadan operasyonu yürüten ekipler, salda bulunan kişilerin balık avladığını tespit edince göl üzerinde haber bekleyen su ürünleri kontrol teknesindeki görevlilere haber verdi. Gölde belirlenen noktaya doğru ilerleyen ekipler, kıyıdan 15 metre açıkta sazlıkların arasına gizlenen salın yanına kadar yaklaştı. Bu esnada yakalanacaklarını anlayan 3 kişi karaya çıkıp karanlıktan istifade ederek kaçmayı başarırken, bir avcı suçüstü yakalandı.
Görevliler, salda yaptığı aramada bir araba aküsü ve aküye bağlanan kablolar ile elektroşok yöntemiyle avlandığı belirlenen 10 kilo sazan balığı ele geçirdi.
Firari avcıların yakalanması için çalışma başlatılırken, suçüstü yapılan avcıya yasaya aykırı olarak usulsüz avlandığı gerekçesiyle bin 900 lira idari para cezası uygulandı.
Avcıların, akünün ucuna bağladıkları kablolarla göl sularına akım vermek suretiyle elektroşok uygulayarak yakın bölgede ölerek su yüzeyine çıkan balıkları sal yardımıyla toplamak suretiyle usulsüz yollarla avlandıkları tespit edildi. Avcıların, av için gece saatlerini, gizlenmek için ise sazlık kesimleri ve motorsuz sal gibi gürültü çıkarmayan tekneleri tercih ettikleri öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL