ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Emen Mahallesi’nin Toplu Konut Talebi

BEYŞEHİR – Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in Emen Mahallesi sakinlerinin yerleşim birimine toplu konut yapımı talebinde bulunduğunu belirtti. Özaltun, konuyla ilgili olarak Emen Mahallesi Muhtarlığı tarafından toplanan taleplerle ilgili olarak Beyşehir..

Emen Mahallesi’nin Toplu Konut Talebi

BEYŞEHİR – Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in Emen Mahallesi sakinlerinin yerleşim birimine toplu konut yapımı talebinde bulunduğunu belirtti. Özaltun, konuyla ilgili olarak Emen Mahallesi Muhtarlığı tarafından toplanan taleplerle ilgili olarak Beyşehir Belediyesi İmar ve  Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulduğunu ifade ederek, ilgili talebin konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) aktarılacağını söyledi.

Beyşehir Belediyesi olarak toplu konut projeleri için talepte bulunan her mahalleye ve yerleşim merkezinde yaşayan mahalle sakinlerine kurum olarak destek verdiklerini   ve bunun öncülüğünü yaptıklarını vurgulayan Özaltun, Beyşehir’in son dönemde TOKİ marifetiyle üretilen toplu konutların adresi haline geldiğini kaydetti.

Emen Mahallesi Muhtarı Ali Börek ise, mahalle sakinlerinden gelen toplu konuta yönelik talepleri geri çevirmediklerini söyledi. Yerleşim merkezinde 200 kişinin toplu konut için muhtarlığa başvuruda bulunduğunu ve toplanan imzalarla birlikte bu talepleri Beyşehir Belediyesi’ne bildirdiklerini belirten Börek, şöyle konuştu: “Beyşehir Belediyemizin öncülük ettiği ve bölgemizdeki dış mahallelerde hayata geçirilen toplu konut projelerinden mahalle sakinlerimizin de istifade etmesi için harekete geçtik.

Başlattığımız çalışma çerçevesinde 200 mahalle sakinimiz imza atarak yaşadığı yerde TOKİ konutu yapılması için talepte bulundu. Biz de bu taleple ilgili resmi müracaatımızın TOKİ Başkanlığı’na sunulması için Beyşehir Belediyemize resmi başvurumuzu yaptık. Emen Mahallesi halihazırda 533 nüfuslu, 200 haneli bir yerleşim merkezi. Ama, mahallemiz dışında 5 bine yakın nüfusumuz var. Bunların büyük bölümü Beyşehir merkez, Konya ve İzmir’de yaşıyor, ama Türkiye’nin hemen hemen birçok yerinde yaşayan emekli olarak halen hayatlarını sürdüren Emenli hemşehrilerimiz bulunuyor. Hem mahallede yaşayan, hem de köyüne artık geriye dönüş yapmak için fırsat kollayan gurbetteki hemşehrilerimiz bu projeyi dört gözle bekliyor.  Bu proje, 30 yıldır göç veren köyümüze geri dönüşü sağlayacak bir proje olduğu için  biz de çok önemsiyoruz ve o yüzden hemen çalışmalara başladık.Talepte bulunan vatandaşlarımızın bazıları Tarımköy projesi kapsamında bünyesinde  ahır bulunan konutlar isterken,bazıları da normal konutlardan istiyor. Her iki farklı projenin de yerleşim merkezimizde ayrı ayrı olarak hayata geçirilmesini bekliyoruz. Beyşehir Belediye Başkanımıza da toplu konut projemize verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz. Umarım, kısa zaman içerisinde bu projeyi  verilen bu desteklerin ardından yöremizde hayata geçirmiş oluruz.”

Beyşehir merkezde TOKİ tarafından son on yıl içerisinde 2 farklı etapta toplu konut projeleri hayata geçirildi. İlk etabın yıllar öncesi tamamlanmasıyla hak sahipleri konutlarına kavuşurken, ikinci etap proje de bir süre önce devreye girdi ve halen yürütülen çalışmalar kapsamında Avşar Mahallesi’nde toplu konutlar hızla yükselmeye devam ediyor.

Beyşehir merkezin ardından Huğlu Mahallesi’nde 99 konutun yapımı için ihale süreci tamamlanıp bölgede inşaat çalışmaları işi üstlenen firma tarafından başlatılırken, bazı mahallelerde ise toplu konuta yönelik çalışmalar  halen devam ediyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL