ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engelliler, asker yemini etti

         BEYŞEHİR – 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde engelliler günü özel programı düzenlendi. Programın açılışında konuşan Kamil..

Engelliler, asker yemini etti

         BEYŞEHİR – 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde engelliler günü özel programı düzenlendi. Programın açılışında konuşan Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye’de engelli nüfusunun yadsınamayacak kadar fazla olduğunu belirterek, “Günümüzde engellilere toplum hak ettiği değeri hala verememektedir. Toplum olarak engelli insanımız, çocuklarımız zaman zaman gözardı edilmektedir. Fakat, bölgemizde böyle güzel bir kurumun hizmete girmiş olmasıyla ve bundan önce yürütülen çalışmalarla bu alanda iyi mesafeler alınmıştır” dedi. Çelik, özel eğitim ve iş uygulama merkezi olarak eğitim öğretimde bir ayı geride bıraktıklarını da belirterek, “4 Kasım’dan itibaren okulumuz eğitim öğretime başladı. Okulumuzda, birinci, ikinci ve üçüncü kademe öğrencilerimizi kabul ettik. Bunlardan ana sınıfı, 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf da var, ortaokul bölümü de var. Normal okulların lise seviyesine karşılık gelen iş eğitimi okulumuz da var. Toplamda 43 erkek, 25 kız öğrencimiz bulunuyor. Okulumuz adeta bir bölge okulu niteliğinde olup, Beyşehir’in yanısıra, Hüyük ve Derebucak ilçe merkezi, kasaba ve köylerinden de ücretsiz servis ile devletimizin sağladığı imkanlarla öğrencilerimiz taşınmakta, okulumuzda yemekleri de ücretsiz olarak verilmektedir” dedi. Çelik, konuşmanın son bölümünde ise engellilerin yılın sadece 1 günü değil, diğer 364 günü de hatırlanmasını istediklerini kaydetti.

         Programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Alper Arıkan, SÜ Beyşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen,  Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, kurum amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

         Programda, engelli öğrenciler hazırladıkları kına gecesi etkinliğinde, gelinlik ve damat kıyafeti giydi. Engelli anneleri ise, kına gecesi kıyafeti giyen öğrencilerin ellerine kınalar yaktı. Engelli öğrenciler, programda asker kıyafeti giyerek toplu olarak yemin etti. Slayt gösterileri ile engelli bireylerin yaşamının sergilendiği etkinlikte, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL