ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engellilerden Timsah Yürüyüşü

BEYŞEHİR – İlçede özel eğitim gören engelli öğrenciler ile meslek yüksekokulu bayan futbol takımı arasında gösteri amaçlı halı saha futbol müsabakası renkli görüntülere sahne oldu.       Ali Akkanat Kampüsü..

Engellilerden Timsah Yürüyüşü

BEYŞEHİR – İlçede özel eğitim gören engelli öğrenciler ile meslek yüksekokulu bayan futbol takımı arasında gösteri amaçlı halı saha futbol müsabakası renkli görüntülere sahne oldu.
       Ali Akkanat Kampüsü Halı Sahası’nda, fakülte ve yüksekokullar arasında devam eden halı saha futbol turnuvasının final maçından önce Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin oluşturduğu futbol takımı ile Meslek Yüksekokulu Bayan Futbol Takımı arasında gösteri müsabakası düzenlendi.
        Halı sahada gösteri maçı için kız öğrencilerle karşı karşıya gelen ve müsabaka öncesinde hep birlikte toplu olarak objektiflerin karşısına geçen engelli öğrencilerin yaşadığı heyecan gözlerden kaçmadı.
        İzleyiciler, alkışlarıyla sahada mücadele eden oyunculara destek verirken, özellikle engelli öğrencilerin mücadele azmi dikkatlerden kaçmadı. Bayan futbol takımının gollerinde kız öğrenciler sevinç yaşarken, engelli öğrenciler gol attıktan sonra yaşadıkları sevinci timsah yürüyüşü yaparak gösterdi. Müsabaka beraberlikle sonuçlanırken, maç sonunda her iki taraf oyuncuları gösteri amaçlı penaltı atışları da gerçekleştirdi.
        Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, müsabakadan önce yaptığı açıklamada, okullar arasındaki futbol turnuvasında, final müsabakalarından öncesinde değişik bir etkinlik olması için engelliler okulundaki öğrencileri davet ederek, kendi öğrencileriyle tanışıp kaynaşmalarını istediklerini söyledi.
        Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Çelik ise, yüksekokuldan gelen teklif üzerine engelli öğrencilerin sosyalleşmesi açısından olumlu olacağını düşünerek böyle bir gösteri maçını kabul ettiklerini belirtti.
         Öte yandan gösteri maçının ardından Ali Akkanat Kampüsü’nde bulunan fakülte ve yüksekokulda görev yapan akademisyenlerin oluşturduğu karma futbol takımı ile Beyşehir’in kamu kurumlarında görev yapan idarecilerin oluşturduğu karma takım arasında halı saha futbol müsabakası oynandı. Karşılaşmada Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de forma giydi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL