ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engelsiz Beyşehir Talebi

            BEYŞEHİR – Beyşehir Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatarak, tüm engellilerin gününü kutladı. Bahçeci yaptığı açıklamada, dernek olarak kuruldukları günden bu yana Beyşehir’de engellilere..

Engelsiz Beyşehir Talebi

 

          BEYŞEHİR – Beyşehir Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatarak, tüm engellilerin gününü kutladı. Bahçeci yaptığı açıklamada, dernek olarak kuruldukları günden bu yana Beyşehir’de engellilere yönelik engellerin ortadan kaldırılmasının mücadelesini verdiklerini belirterek, “Başta resmi dairelerimiz, yüksek binalar, okullar ve dershanelerin rampa girişleri, asansörleri ve engelli tuvaletlerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ayrıca şehir içi kaldırımlarının da özürlülere yönelik şekilde yapılmasını talep etmekteyiz. Yine engelli otopark yerlerine bu durumda olmayan sürücüler tarafından arabalarını park yapmamalarını da rica ediyoruz” dedi.
          Dernek olarak en büyük arzularının Beyşehir’e bir engelliler okulu kazandırmak olduğunu da vurgulayan Bahçeci, hayırsever iş adamı Kamil Akkanat’ın yaptırdığı okul sayesinde bu amaçlarına kavuşacaklarını dile getirerek, “Kendisine tüm engelliler adına teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Ayrıca, bu konuda emeği geçen, katkı sunan herkese de minnettarız” diye konuştu.
          Bahçeci, “Dünyada günümüzde 500 milyon engellinin yaşadığını, Türkiye’de ise nüfusun yüzde 12,29’una tekabül eden 8,5 milyon kişinin engelli olduğunu vurgulayarak, “5 Mart 1993 yılından bu yana BM’nin aldığı bir kararla 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu manada tüm engelli kardeşlerimizin günlerini tebrik eder, sağlık, başarı ve esenlik dolu günler dilerim” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL