ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

BEYŞEHİR – Başkan yardımcıları Halim Gümüşel ve Kamil Göksu’yla birlikte işyerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 yılı takvimlerini de hediye etti. Esnaf ve vatandaşlarla..

Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

BEYŞEHİR – Başkan yardımcıları Halim Gümüşel ve Kamil Göksu’yla birlikte işyerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 yılı takvimlerini de hediye etti. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinleyen Başkan Murat Özaltun, yapılan hizmetler ve devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
        Hastane projesinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını belirten Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Biliyorsunuz yeni yapılacak hastane ile alakalı bir gecikme olmuştu; yer değişikliği ile alakalı. Daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yapacağı hastaneyi daha sonra Sağlık Bakanlığı kendisi yapmaya karar verdi. Hastanenin yeri Beytepe Mahallesi ile Esentepe Mahallesi arasına alınırken proje tadilatı yapılması gerekiyordu. Yaklaşık 10 gün önce proje tamamlandı, inşallah ihaleye önümüzdeki günlerde çıkılacak.” dedi.
       Müftü Mahallesi’nde daha önce belediye binası için tahsis edilen yerin tahsis değişikliğini yaptıklarını kaydeden Başkan Murat Özaltun, “Yapılan yeni değişiklikle belediye binasını iptal ettik; önce hanımlar lokali, önce şehir konağı dedik. Projesi tamamlanan şehir konağı ve hanımlar lokalini önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracağız. Allah’ın izniyle bu projelerimizi de 2016 yılında tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.”dedi.
       Geçtiğimiz günlerde Ankara ziyaretleri kapsamında BOTAŞ Genel Müdürlüğü ziyaretinden de bahseden Başkan Özaltun, görüşmeler sonucunda BOTAŞ Genel Müdürü’nün en geç 3 yıl içerisinde Beyşehir’e doğalgazın getirileceği sözünü verdiğini, 3 yıl sonra Beyşehir merkez mahallerinde daha sonrada diğer mahallelerde doğalgaz kullanımının başlayacağını söyledi.
        Otopark sorunun çözümü için tek yön uygulamasına geçileceğini yenileyen Başkan Özaltun, “Tek yön uygulamasıyla daha önce yatay park eden araçlar, dikey park edecek dolayısıyla bir araçlık yere üç araç park etmiş olacak ve park kapasitesi 3 katına çıkmış olacak. Bu uygulamayla şehir merkezindeki otopark sorununu kısmen hafifletmiş olacağız.”diye konuştu.
        Sadece pazartesi, salı günleri kullanılan kapalı pazar yerinin farklı amaçlar için halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Murat Özaltun, cumartesi, pazar günleri kapalı pazar yerinin oto satış galerisi olarak değerlendirileceğini söyledi.
        Özaltun, “Beyşehir ve bölgesinde faaliyet gösteren oto galericilerle, aracını satmak isteyen ve araç almak isteyenleri kapalı pazar yerinde buluşturmayı düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
        Beyşehir-Konya Karayolu’nda geçtiğimiz mart, nisan aylarındaki çalışmayla şimdiki çalışma arasında büyük fark olduğunu belirten Başkan Özaltun, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan Bey’e her fırsatta diyorum, ‘Sayın Bakanım; Beyşehir’de Konya-Beyşehir Karayolu’nun en kısa sürede biteceğinin sözünü vermiştiniz. Lütfen bu yolun hızlandırılması noktasında desteğinizi bekliyoruz.’ Sağolsunlar Sayın Bakanımızın ve Ak Parti Konya Milletvekillerimizin de desteğiyle Konya-Beyşehir, Beyşehir-Antalya yolunda çok hızlı bir çalışma var, kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2015 yılı içerisinde Allah izin verirse yollarımız hizmete açılacak. Yol hizmete açıldıktan sonra da halkımız, esnafımız ve Beyşehirimiz fazlasıyla kazanacak, yol bizim için olmazsa olmaz; bir an öce bitilmesi için çalışıyoruz.”dedi.
        5 yıllık süreç içerisinde tüm mahallerin daha yaşanabilir bir hale geleceğini belirten Başkan Özaltun, “5 yıl sonra 67 mahallemiz de alt yapısıyla üst yapısıyla kısacası her yönüyle daha modern, daha yaşam standartları yüksek mahalleler haline gelecek. Bunun için gece gündüz sürekli çalışıyoruz. Sürekli sizlerin yanında olacağız, birlikte istişare edeceğiz, sizlerin isteklerini yerine getirmeye çalışacağız. Katlı otopark, kent konağı gibi projelerimiz gelmeye devam edecek, hayal projeler dediğimiz, mega projelerimiz de var, bu projeleri hayata geçirebilmek için Başbakanımızla, Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli destekleri alarak 5 yıllık süreçte bu projeleri inşallah bir bir gerçekleştireceğiz. Sizlerin duası bizim için çok önemli; sizden ricam bizim için dua edin.”dedi.
        Ziyaretlerin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren hal ve pazarcı esnafları, “Sorunlarımızı dinleyen, çözüm için birim amirlerine gerekli talimatları veren Belediye Başkanımızın hizmetlerinden çok memnunuz; teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL