ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eşrefoğlu bölgesini Konyamızın banliyösü yapacağız

            DERBENT – Konya Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Tahir Akyürek, Derbent ilçesinde yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde  tarihi Eşrefoğlu bölgesini yeniden Konya’mızın tarihte olduğu gibi  cazibe merkezi,..

Eşrefoğlu bölgesini Konyamızın banliyösü yapacağız

            DERBENT – Konya Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Tahir Akyürek, Derbent ilçesinde yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde  tarihi Eşrefoğlu bölgesini yeniden Konya’mızın tarihte olduğu gibi  cazibe merkezi, Konya’mızın banliyösü, Konya’mızın gezinti, seyahat, ziyaret,dinlenme alanı, aynı zamanda farklı yatırımların yapılabildiği bir bölge haline getirmek istiyoruz” dedi. Akyürek, Büyükşehir olarak Aladağ Kayak Merkezi Projesi’ne destek vereceklerini de söyledi. 
            Akyürek ve beraberindekileri Derbent ilçesi girişinde, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Çiftliközü Belde Belediye Başkanı Süleyman Akıncı, AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları ve Derbentliler araç konvoylarıyla karşıladı. Karşılamada yaşlı bir vatandaşın başında “Tahir Akyürek Derbent’e hoş geldiniz” yazılı fesi ilgi çekti.
            Tahir Akyürek, Çiftliközü beldesinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet toplantısı düzenledi. Burada konuşan Akyürek, Yeni Büyükşehir Belediyesi  Kanunu ile beraber artık Derbent ilçesinin de bir metropol ve merkez bir ilçe haline gelmiş olduğunu ifade ederek,  yörenin değerinin ve sorumluluklarının  artacağını belirtti. 
            Derbent’te  sürdürülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Akyürek, konuşmasında Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması planlanan projeye temas etti. İlçe  Belediye Başkanı Hamdi Acar’ın Derbent’i, kayak merkezi projesi ile Türkiye’nin gündemine taşımaya çalıştığını anlatan Akyürek, “Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisini buraya kurmaya gayret gösterdi. Şimdi biz de eskiden kayak yapıyorduk. Nasıl yapıyorduk? Bir çamaşır leğenine oturarak,naylon poşet üzerinde veya kızaklar vardı çocukken. Tabi biz de sonuçta Toroslar’da çocukluğumuz geçti. O kızaklarla nereye çarpacağımız belli olmadan, frensiz bir şekilde, ayak freniyle kayıyorduk. Şimdi tabi bu kayak işi modern, günümüzde ilgi çeken ve varlıklı kesimin özellikle ilgi gösterdiği bir spor, bir alan, bir disiplin. Bu konu üzerinde çalışacağız belediye başkanımızla birlikte ve Büyükşehir imkanlarını da bu noktada kullanacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyesi imkanlarının yetmediği bazı yatırımları da ilçe belediye başkanımızla birlikte yapacağız.”diye konuştu.
            Akyürek, Beyşehir, Derbent, Derebucak, Hüyük, Ilgın, Doğanhisar ve Akşehir  ilçelerinden oluşan havzanın tarihte bir bütün bölge olarak Eşrefoğlu Beyliği sınırları içerisinde yer aldığını ifade ederek, “Bu havza Yalvaç’a kadar da uzanıyor. Yeni dönemde  tarihi Eşrefoğlu bölgesini yeniden Konya’mızın tarihte olduğu gibi  cazibe merkezi, Konya’mızın banliyösü, Konya’mızın gezinti, seyahat, ziyaret,dinlenme alanı, aynı zamanda farklı yatırımların yapılabildiği bir bölge haline getirmek istiyoruz. Tüm bu bölgelerimiz özellikle tarımla hayvancılıkla ve kendi çapında ticari faaliyetlerle geçimini temin ediyor. Tabi önemli bir sanayi yok bu bölgede, ama bunlar üzerinde belediye olarak da duracağız. Üzerinde çalıştığımız kırsal kesimle ilgili 2 proje var, köy ve belde bazında organize tarım ve hayvancılıkla ilgili toplu konut idaresi ile bir proje yürütmek istiyoruz. 10 büyükbaş hayvandan 30-35 büyükbaş hayvana kadar, yani orta ve küçük çaplı bizim insanımızın gücünün yeteceği şekilde organize bölgeler ve tesisler oluşturmaya gayret edeceğiz.  Tarımsal destek de vereceğiz. İlk defa tarihte Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık daire başkanlığını oluşturup kayda değer bir sermayeyi, bir parayı ve kaynağı oraya ayırarak bu köylerimizi beldelerimizi desteklemeye çalışacağız.”diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar  ise konuşmasında,  Derbent’in 5 bin civarında bir nüfusu olduğunu belirterek, Konya’da 60 bin, Ilgın ilçesinde ise 7 binin üzerinde hemşerilerinin yaşayarak bölgede büyük bir potansiyele sahip olduklarını, bu potansiyeli bölgenin bir turizm merkezi yapılması konusunda değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi. Acar, “İnşallah sizin başkanlığınızda Derbent, Konya’nın ihtiyaç duyduğu doğal güzelliği, yayla turizmi, piknik alanı ve hava alacakları mekan olarak ikinci bir Meram olarak Konya’mıza hizmet verecek diye umut ediyoruz. Bu arada, Aladağ Kayak Merkezi konusunda başkanımızın gerçekten büyük bir hassasiyeti var ve bu konuyla ilgili de Büyükşehir Belediyesi meclisimizden kararı daha önce çıkartıp şu anda Kayseri’nin  Erciyes’e sahip çıktığı gibi inşallah Büyükşehir’imiz de bizim kayak merkezimize sahip çıkacak ve burada Konya’mıza çok renkli, çok güzel bir projeyi inşallah başkanımızın başkanlığında kazandıracağız.”şeklinde konuştu.

Akyürek’e ilçeden ayrılışından önce Çiftliközü Belde Belediye Başkanı Süleyman Akıncı  yörenin simgesi desenlerin bulunduğu  bir porselen tabak verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL