ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eşrefoğulları Sempozyumu Başlıyor

BEYŞEHİR – Necmettin Erbakan Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, “Uluslararası Orta Andolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu-1/Eşrefoğulları” konulu sempozyum Beyşehir’de 11-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.       Anamas Konukevi’nde düzenlenecek..

Eşrefoğulları Sempozyumu Başlıyor

BEYŞEHİR – Necmettin Erbakan Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, “Uluslararası Orta Andolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu-1/Eşrefoğulları” konulu sempozyum Beyşehir’de 11-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
       Anamas Konukevi’nde düzenlenecek sempozyumda, beylikler dönemi, Eşrefoğulları ve Moğol ilişkileri, Karamanoğullarının Eşrefoğulları ve diğer beyliklerle ilişkileri, Eşrefoğlu beyliğindeki camilerde ahşap işlemeleri, Selçuklu kervansaraylarının Eşrefoğlu beyliğine katkıları, içeri şehir kent dokusu ve Azerbaycan’daki içeri şehirlerle karşılaştırılması, ulaşım ağı, Eşrefoğlu beyliği zamanındaki kültürel miras gibi konular gündeme getirilecek.
       Yurt dışından akademisyenlerin de katılacağı sempozyumda Anadolu’da Su Teknolojileri Fotoğraf Sergisi, Eşrefoğulları Eserleri Fotoğraf Sergisi ve Eşrefoğulları Hat Sergisi açılacak.
        Sempozyuma Türkiye’nin değişik üniversitelerinden 60’a yakın akademisyenin katılması bekleniyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL