ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Etleri Müşteriye, Atıkları Hayvanseverlere

           BEYŞEHİR – Beyşehir’de yıllardır devam eden bu uygulama sayesinde gerek ev hayvanları, gerekse mahallenin kedi ve köpekleri aç kalmıyor. Beyşehir’de pazar yerinde tezgah açan balık..

Etleri Müşteriye, Atıkları Hayvanseverlere

 

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de yıllardır devam eden bu uygulama sayesinde gerek ev hayvanları, gerekse mahallenin kedi ve köpekleri aç kalmıyor. Beyşehir’de pazar yerinde tezgah açan balık satıcısı Kerim Burçak, tezgahlarında satışa sundukları her türlü göl ve deniz balığını temizleyerek müşterilerin istifadesine sunduklarını ifade etti. Temizlenen balıkların etini müşterilere verirken, atık durumdaki kafa, yüzgeç ve iç organlarını ise hiçbir zaman çöpe atarak çevresel kirlilik oluşturmadıklarını ifade eden Burçak, “İlçemizde büyükbaş hayvan sahipleri var onlar besledikleri köpeklerin beslenmesi için gelip bizden bu balık atıklarını alıyorlar. Ayrıca, biz burada çevremizdeki kedileri de besliyoruz. Hatta gübre niyetine tarlalara dökenler oluyor. Evlerinde besledikleri tavuklara yedirenler de oluyor. Atık olarak çöpe attığımız yok. Burada biriken balık atıklarını poşet poşet götürüyorlar. Böylece hem ev hem de sokak hayvanlarının midesi bu balık atıklarıyla bayram yapıyor” dedi.
          Pazar yerinde balık satışı yapan Abdullah Kurt ise, aynı zamanda balık satışı yaptıkları dükkanının da olduğunu belirtirken, temizlenen balık iç organlarının hayvanseverler tarafından toplandığını kaydetti. Mahallelerinde ya da evlerinde kedi köpek besleyenlerden balık iç organlarına yönelik çok talep geldiğini ve onları hiç geri çevirmediklerini aktaran Kurt, “Güzel bir şey, hem çöpe atılmamış, hem de çevre kirliliği yaratmamış oluyoruz. Ayrıca, mahallelerde gezen hayvanlar da aç kalmamış oluyor. Atık balık organları hayvan kursağına gitmiş oluyor” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL