ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Evlenen Çiftlere Orman Fidanı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesin’de nikahı kıyılan çiftlere plaket takdimi geleneği uygulaması artık tarihe karışırtı. Plaket yerine toprakla buluşturabilecekleri fidanlardan veriliyor.         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni uygulamayı..

Evlenen Çiftlere Orman Fidanı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesin’de nikahı kıyılan çiftlere plaket takdimi geleneği uygulaması artık tarihe karışırtı. Plaket yerine toprakla buluşturabilecekleri fidanlardan veriliyor.
         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni uygulamayı bu yılın 515. nikahını kıyarak başlattı. Başkan Özaltun, evlilik cüzdanlarını verdiği çifte, “Artık karı kocasınız, bu ağaç büyüdükçe sizlerin sevgisi ve muhabbeti de büyüyecek. Siz bu ağaca baktıkça dostluk, sevginin, saygının ne olduğunu göreceksiniz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Artık plaket yok, ağaç var” dedi. Başkan Özaltun, konuşmasının ardından Uzman Çavuş olan Musa Akteke ile Sonay Kocael çiftinin nikahını kıydıktan sonra üzerinde “Bir ömür boyu mutluluklar dilerim” yazısının bulunduğu birer orman fidanını çifte hediye etti. Özaltun, daha sonra beraberindeki görevlilerle yeni evli çiftlerin takdim edilen fidanları toprakla buluşturacağı özel koruluğa giderek fidanları evli çift adına uygulama çerçevesinde burada toprakla buluşturdu.
       Belediye Başkanı Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak yörede ağaç dikimine özel önem gösterdiklerini vurgulayarak, yeşil olan Beyşehir’i daha da yeşil ve oksijeni bol bir ilçe haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi. Beyşehir nüfusu olan 70 bin 100 insanın da bir dikili ağacı olacağının sözünü daha önce vermiş olduklarını da ifade eden Özaltun, yeni uygulamayla ilgili olarak ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında yayınlanan talimata dikkat çekti. Kamuda yeni uygulamayla plaket takdimi uygulamasının son bulduğunu vurgulayan Özaltun, “Biz de başbakanımızın talimatını yerine getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte yeni evlenen çiftlerimize plaket yerine orman fidanı takdim edeceğiz. Takdim ettiğimiz ağaçları da Beyşehir’de oluşturduğumuz özel alanda toprakla buluşturacağız. Burada ağaç dikimiyle beraber başbakanımızın da verilen talimatını yerine getirmek, ilçemizi daha yeşil bir hale getirmek istiyoruz. Takdim edilen plaketler zaten bir sehpanın kenarında belki iki üç ay kalıyor, tozlanınca da ya rafa kaldırılıyor ya da atılıyordu. Zamanla kullanılamaz hale geliyordu. Başbakanımıza bu anlamda da çok teşekkür ediyorum. Çok mantıklı ve güzel, uygulanabilir bir proje için talimat vermiş oldu. Allah’ım ülkemizin üzerindeki yapmış olduğu projelerde onlara güç ve destek versin. Biz de onların Beyşehir’deki temsilcileri olarak onların vermiş olduğu talimatlara her zaman uymaya özen göstereceğiz. Bu münasebetle de genç çiftlerimize plaket verme geleneği yerine ağaç takdim ettik. Bundan sonra da evlendirme memurluğumuzda yeni evlenen çiftlere önce evlenme cüzdanını hemen ardından birer fidanı takdim edeceğiz” diye konuştu.
        Özaltun, yeni evlenen çiftlerin Beytepe Mahallesi altında oluşturdukları alanda orman fidanlarını toprakla buluşturabileceğini de belirterek, Başbakan Davutoğlu’na sorup danışarak özel bir isim vermeyi de düşündüklerini de dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL