ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Fetih coşkusu, Beyşehir’de de yaşandı

            BEYŞEHİR – Çevik Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen gecede kürsüye gelen Altuğ, “Ülkemiz gençliği, manevi tahribata uğratılıyor, inançlarından, tarihinden ve kimliğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor, içki,..

Fetih coşkusu, Beyşehir’de de yaşandı

 

          BEYŞEHİR – Çevik Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen gecede kürsüye gelen Altuğ, “Ülkemiz gençliği, manevi tahribata uğratılıyor, inançlarından, tarihinden ve kimliğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor, içki, kumar, uyuşturucu ve ahlaksızlık teşvik ediliyor, yaygınlaştırılıyor” ifadesini kullandı. 
          AGD’nin ‘insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ inancıyla çalışmalarını yürüttüğünü vurgulayan Altuğ, derneğin yurt çapında yaptığı faaliyetlerle ülke gerçeğinin, beraberlik ve kardeşliğin öncüsü olduğunu dile getirdi. AGD’nin, ‘ebedi kurtuluşun yolu Kur’an ve sünnetten geçer’ şuuruyla, hayatının her kademesinde söz ve davranışlarıyla Rasülullah yanında ve emrinde, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmenin gayretinde olduğunu ifade eden Altuğ, “Böylesi bir gençliğe, bir topluma ne kadar ihtiyacımız olduğu hepimizce malumdur.”diye konuştu.

1 OCAK, MÜSLÜMANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

        Dr. Altuğ, konuşmasında 1 Ocak tarihinin Müslümanlar için özel bir önemi olduğunu da vurguladı. Bazılarının şuursuzca yılbaşı kutladığı gecede, hep birlikte Mekke’nin fethini kutladıklarını belirten Altuğ, şöyle devam etti:  “Bu gecede,  ne mutlu ki,  bizler burada Mekke’nin Fethi’ni  kutluyoruz.  Her türlü kültürel değerleri yitirdiğimiz  bu ortamda  vicdanımız bu gençleri, bizlere kurtarma yükümlülüğü yüklüyor.  Bugün kutladığımız  Mekke’nin Fethi,  merhametin ve adaletin zirvesinin ne olduğunu ortaya koyuyor, bu fetih bir  işgal değil,  zulümden adalete,  karanlıktan aydınlığa ulaşmanın  simgesidir.
         Derneğimiz  yeni fetihlere yelken açmak için var, başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşayan  bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin Fethi  gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç var, bugün o fethi  gerçekleştiren  ruhlar,  o sadakate,  o teslimiyete, İslam toplumunun çok daha  fazla ihtiyacı var. Bizim tek derdimiz; kendisinin, ailesinin ve ülkesinin geleceğine sahip çıkan gençler yetiştirmektir. Yaradılış gayesinin farkında, ahlaki ve değerlerini önemseyen şuurlu bir gençlik yetiştirmek bizim en büyük idealimizdir. Bizler gençliği içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden kurtarıp çevresine faydalı olması için mücadele ediyoruz”
         Konuşmaların ardından programa katılan Türkiye 1’incisi Hafız Ömer Yılmaz, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Ufuk Akın’ın seslendirdiği ilahi ve ezgi konserinin ardından İlahiyatçı Salih Ülker, gecenin anlamı ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.
         Mekke’nin Fethi, sinevizyon gösterileri ile anlatılmaya çalışılırken,  programa ilçe halkının yoğun katılımı dikkat çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL