ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Filamingo, ilgi odağı oldu

BEYŞEHİR – Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı da, göl kıyısında çekim yaptığı sırada tesadüfen kıyıya iniş yapan filamingonun kendilerine 10 dakika kadar çekim yapma imkanı sunduktan sonra sahilde uçarak gözlerden kaybolduğunu..

Filamingo, ilgi odağı oldu

BEYŞEHİR – Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı da, göl kıyısında çekim yaptığı sırada tesadüfen kıyıya iniş yapan filamingonun kendilerine 10 dakika kadar çekim yapma imkanı sunduktan sonra sahilde uçarak gözlerden kaybolduğunu söyledi. Konyalı, yaralı olduğu için indiğini düşündüğü kuşun kıyıda su içerisinde biraz gezindikten sonra bölgeden ayrıldığını belirtti.
        Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışma Yrd.Doç.Mustafa Arslan ise, yaptığı açıklamada, tatlı suların filamingoların ana beslendiği yerlerden birisi olmadığını belirterek, “Genelde tuzlu ve sodalı suları seviyorlar. Acıgöl, Tuzgölü gibi göllerde ve bu tarz sularda yaşıyorlar. Beyşehir Gölü’nde o durum yok ama  gözlemlerimize göre, biz her yıl burada filamingo görüyoruz. Özellikle gölün Suğla tarafındaki sığ yerlerindeki bir alanı konaklama alanı olarak kullanıyorlar. Aynı otoyollardaki dinlenme tesisleri gibi, burayı biliyorlar. Sığ alanlara gelip biraz dinleniyorlar,belki yeyecek buluyorlar. Bizim böyle rastlantısal konuklarımız oluyor sık sık.”dedi.
        Arslan, Beyşehir Gölü kıyılarında görülmesinin filamingoların yollarını şaşırdıkları anlamına gelmeyeceğini de belirtirken, “Bizler belki adres kaybediyoruz ama onların kaybedeceklerini, şaşıracaklarını düşünmüyorum. Onlar bizden daha biliyorlar.”ifadesini kullandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL