ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Fırtına Hayatı Felç etti

         Beyşehir’de hızı zaman zaman 97 kilometreye kadar ulaşan fırtına hayatı felç etti. İlçeye bağlı Huğlu beldesinde belediye hizmet binasının hemen bitişiğinde bulunan Cumhuriyet Camii’nin minaresinin ucu büyük bir gürültü ile koparak..

Fırtına Hayatı Felç etti

 

       Beyşehir’de hızı zaman zaman 97 kilometreye kadar ulaşan fırtına hayatı felç etti. İlçeye bağlı Huğlu beldesinde belediye hizmet binasının hemen bitişiğinde bulunan Cumhuriyet Camii’nin minaresinin ucu büyük bir gürültü ile koparak bahçeye uçtu. Olay anında bahçede kimsenin olmaması nedeniyle üzücü bir kaza yaşanmadı. Huğlu beldesinde bazı binaların bacalarının uçtuğu, çatılardaki kiremitlerin yerinden sökülerek yollara savrulduğu bildirildi. Şiddetli fırtına ilçeye bağlı Doğanbey ve Sadıkhacı beldeleri ve Başgöze köyünde de etkili oldu. Sadıkhacı beldesi ve Başgöze köyünde bazı evlerin çatısı uçarken, diğer yerleşim birimlerinde elektrik direklerinin devrildiği, bazı ağaçların yerinden söküldüğü belirtildi. Fırtına nedeniyle ilçeye bağlı bazı yerleşim birimlerinde zaman zaman elektrik kesintileri yaşandığı öğrenildi. 
      Beyşehir’de ise şiddetli fırtına nedeniyle Beyşehir-Isparta çevre yolundaki bir petrol istasyonunun çatısı karayolu üzerine uçtu. Karayolundan o esnada geçen araç olmaması nedeniyle üzücü bir kaza yaşanmadı. Yolda ulaşım etrafa saçılan çatı malzemeleri nedeniyle bir süre tek şeritten sağlanırken, trafik ekipleri de yol üzerinde güvenlik önlemi aldı. MEDAŞ ekipleri ise uçan çatı ile birlikte yol kenarında kopan elektrik tellerini onarmak için seferber oldu. 
       Bu arada, Beyşehir’de göl kıyısındaki dondurma satışı yapan bir büfe şiddetli fırtınadan dolayı tamamen parçalanarak kullanılamaz hale geldi. Beyşehir Sanayi Sitesi’nde ise bazı iş yerlerinin ve şehir merkezinde bir evin çatısı yerinden sökülerek yola savruldu. Beyşehir Kaymakamlığı, öğrencilerin emniyeti için okullaratelefon emri gönderdi. Öğle arası paydosu esnasında gönderilen emirde, okullarda bulunan mevcut öğrencilerin güvenliği sebebiyle teneffüs için bina dışına çıkarılmaması istendi. Öğle arasında evde bulunan öğrencilerin ise okullara gönderilmemesi istendi. 
      Beyşehir kent merkezinde fırtına nedeniyle birçok ağaç devrilirken, yerinden sökülen reklam panoları yollara savruldu. Fırtına nedeniyle göl kıyısındaki bir balıkçı teknesi de battı. Kıyıdaki gezinti yatları ise fırtına dininceye kadar turlarını iptal etti. Beyşehir’de yerel yayın yapan BGRT Televizyonumuz Beytepe Mahallesi’ndeki verici anteninin yıkılması sonucu yayınlarına ara verdi.
      Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, şiddetli fırtına nedeniyle ilçe genelinde minare şerefesi, çatı ve baca uçması gibi bazı olumsuzlukların yaşandığını ancak tam bir tespit yapmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL