ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gezici Kütüphaneye Belediye’den Kitap Desteği

BEYŞEHİR – Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu tarafından yürütülen “kitap kurdu” projesi kapsamında üç tekerlekli bir elektrikli bisiklet, üzerinin kapatılması ve  kitap sevgisini konu alan yazılarla donatılarak  yapılan giydirme çalışmalarının ardından mini bir..

Gezici Kütüphaneye Belediye’den Kitap Desteği

BEYŞEHİR – Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu tarafından yürütülen “kitap kurdu” projesi kapsamında üç tekerlekli bir elektrikli bisiklet, üzerinin kapatılması ve  kitap sevgisini konu alan yazılarla donatılarak  yapılan giydirme çalışmalarının ardından mini bir mobil gezici kütüphane haline dönüştürüldü.
       Gezici kütüphane projesine ilk kitap desteğini ise Beyşehir Belediyesi sağladı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, belediye meclis üyesi Nermin Şan’la birlikte ziyaret ettiği okulda çok sayıda kitabı gezici kütüphane için hediye etti.
       Anaokulunu da gezen ve öğrencilerle buluşarak sohbet eden Başkan Özaltun,  minik öğrencilerle birlikte ellerinde kitaplarla hatıra fotoğrafları çektirirken, kitap okumanın önemine ilişkin görsel mesajlar verdi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, okul ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteklerin ortada olduğunu belirterek, “Üniversitesinden ortaöğretim kurumlarına, ilkokuldan ana sınıflarına kadar bütün okullarımızda olmaya özen gösteriyoruz.” dedi. Alaaddin Keykubat Anaokulu okul aile birliğinin geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanlığı makamına bir ziyarette bulunduğunu vurgulayan Özaltun, kendilerinden çeşitli talepleri olduğunu belirterek, bu talebi yerine getirmek için geldiklerini anlattı. Kendilerinden talep edilen kitapları tedarik ettikten sonra anaokulu ziyareti yaparak bunların teslimini yaptıklarını vurgulayan Özaltun, “Belediye başkanı adayı iken ilk ziyaretimde bu okul benim çok dikkatimi çekmişti. Tıpkı bir özel anaokulu görünümündeydi ve her zaman şunu söylüyorum binaların iyi olması tabii ki gerekli ama binalara değer kazandıranlar içerisindeki öğretmenlerdir veya insanlardır. Dolayısıyla bu binanın içerisine girdiğiniz zaman devlet okulu ama tıpkı bir özel okul görünümünde. Bundan dolayı tüm idareci ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyor ve kutluyorum. Çünkü, burası gerçekten örnek bir devlet anaokulu” diye konuştu. Özaltun, Türk toplumunun en büyük eksiklerinden bir tanesinin de kitap okuma eksikliği olduğunu da vurgularken, kitap okunmadığı zaman bilgi, kültür ve özgüven noktasında eksiklikler olduğunu belirterek, “Bunu da kendileri görmüş ayrıca teşekkür ediyorum. Kitap taşıyacak mobil bir araç dizayn etmişler. Dediler ki, ‘biz aracımızı dizayn ettik, giydirmesini yaptık. Ama bunun içerisinin doldurulması gerekiyor. Bunun üzerine biz kitaplarımızı hemen aldık ve teslimini gerçekleştirdik. Artık bu kütüphanenin içerisindeki kitaplardan sadece bu anaokulu değil, Beyşehir’in geneli faydalanacak. Bu projeden  dolayı da ayrıca okulumuzu kutluyorum” dedi.
       Alaaddin Keykubat Anaokulu Müdürü Selma Öztürk ise, anaokulu olarak bir kitap kurdu projesini yürütmekte olduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında okul aile birliğimizle birlikte Belediye Başkanımıza kitap talebinde bulunmuştuk. Ve bize çok duyarlı davranıp isteğimizden daha fazlasını yerine getirerek bize kitaplar getirdi. Bu süreçte birçok kuruma ve kitap evlerine kitap talebimizle ilgili yazılar yazdık, birçok yerle yazışma yaptık ama bize ilk dönüş yapan sağ olsun belediye başkanımız Murat Bey oldu. Tüm Beyşehir adına bu duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL