ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Girişimci gençlere 30 bin lira

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, 18-29 yaş aralığındaki girişimci gençler, iş planı desteklenmeye değer bulunursa 30 bin liralık hibe, 70 bin liralık da kredi desteğinden yararlanabilecek. Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet..

Girişimci gençlere 30 bin lira

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, 18-29 yaş aralığındaki girişimci gençler, iş planı desteklenmeye değer bulunursa 30 bin liralık hibe, 70 bin liralık da kredi desteğinden yararlanabilecek.

Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Küçük Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile gençlerin potansiyelinin gerçekleştirilmesine imkan sağlanması amacıyla bir protokol imzalandığını belirtti. Bu protokol kapsamında, genç girişimcilerin desteklenmesi ve istihdamının artırılmasının amaçlandığını vurgulayan  Bayındır, şu bilgileri verdi:

“Protokol kapsamında, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kasım ayı içerisinde 18-29 yaş aralığındaki gençlerin katılabileceği uygulamalı girişimcilik eğitimi yapılması planlanmaktadır. Bu çerçevede, www.gencgirisimciler.gsb.gov.tr internet adresine veya Konya Gençlik Merkezi’ne başvurular yapılabilecektir. Ayrıca, hazırladığı iş planı, desteklenmeye değer görülen girişimci adaylarına KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe, 70 bin lira kredi (yeni girişimci desteği) verilecektir.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL