ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göçmen kuşları gözlediler

          BEYŞEHİR – Dünya Göçmen Kuşlar Günü nedeniyle Soğla mevkisinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kuş gözlem topluluğu üyesi üniversite öğrencileri dürbün ve teleskoplarla kuş gözlemi yaptı, kuşsever..

Göçmen kuşları gözlediler

          BEYŞEHİR – Dünya Göçmen Kuşlar Günü nedeniyle Soğla mevkisinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kuş gözlem topluluğu üyesi üniversite öğrencileri dürbün ve teleskoplarla kuş gözlemi yaptı, kuşsever fotoğraf tutkunları ise fotoğraflar çekti.
          Beyşehir Gölü sazlıklarının yer aldığı Soğla mevkisindeki etkinliğe Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) üyesi fotoğrafseverler ile kuş gözlem topluluğu üyesi üniversite öğrencileri katıldı.
          Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan yaptığı açıklamada, SÜ Kuş Gözlem Topluluğu’nun Beyşehir’de Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilerden oluştuğunu söyledi.Bu öğrencilerin bölgedeki kuşları gözlemek için yıl içerisinde değişik faaliyetler içerisinde olduğunu anlatan Arslan, dünya göçmen kuşlar günü dolayısıyla göl kıyısında biraraya geldiklerini aktardı. Arslan, göçmen kuşlar gününün bu yılki temasının ‘göçteki insan kaynakları ve engeller’ olduğunu anımsatarak, “İşte bunlar gökdelenler, camla kaplanmış binalar, rüzgar tribünleri, doğaya yapılan müdahaleler, elektrik nakil hatları, yüksek gerilim hatları. Bunlar göçmen kuşlar için büyük engeller oluşturmaktadır. Bizim bulunduğumuz noktada ise tam aksine hiçbir göçmen kuşuna engel olacak bir engel gözükmemektedir” diye konuştu.
          Konya Orman ve Su işleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ise, dünya göçmen kuşlar gününün 2006 yılından bu yana dünyada kabul edilerek her yıl Mayıs ayının ikinci haftasının son günlerinde kutlandığını vurguladı. Bu sene, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’nün Konya’da dünya göçmen kuş gününün Beyşehir’de kutlanmasını kararlaştırdığını aktaran Şener, topluluk üyesi öğrencilerle fotoğraf sanatçılarının çok güzel bir günde Beyşehir Gölü kenarında buluşturduklarını kaydetti. Şener, kuş cenneti olarak da gösterilen Beyşehir Gölü’nün Türkiye’de uluslararası öneme sahip A sınıfı 135 sulak alandan en önemlileri arasında yer aldığını da sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL