ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl havzasında hububatın durumu umut veriyor

         BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, bu yıl kurak geçen dönemin ardından ilkbahar mevsiminin bir ay erken geldiğini belirterek, “Şu anda havzada..

Göl havzasında hububatın durumu umut veriyor

         BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, bu yıl kurak geçen dönemin ardından ilkbahar mevsiminin bir ay erken geldiğini belirterek, “Şu anda havzada kış aylarında korktuğumuzdan daha iyi bir durum sözkonusu. Oysa, geçtiğimiz günler  kış ortasında camilerimizde yağmur duası yaparak, rahmet dilemeye başlamıştık. Mart ayı ile birlikte gelen yağmurlar da iyi. Sanıyorum bu ay içerisinde artarak devam edecek.”dedi.
         Bölgede yağışların yüz güldürdüğünü buna rağmen yer altı sularının beslenmesi bakımından kar yağışı da beklediklerini ifade eden Metli, şunları aktardı: “Tabi bölgemizde kar beklentisi var. Kar her yönüyle, özellikle yeraltı sularını beslemekte çok önemli rol oynuyor. Ayrıca, tarlalarımızdaki bitkinin beslenmesinde de çok önemli yeri var.Şu anda tarımsal kuraklık yönünden bir sıkıntı sözkonusu değil. Sonuç olarak Mart ve Nisan aylarındaki yağışlarla durumun daha da iyi olacağını düşünüyoruz Beyşehir havzasında. Bitkinin durumuna baktıımızda geçen seneye göre daha iyi durumda. Beklentilerimizden de öte yani. Geç ekim yapılan yerlerde ürün gelişmemişti, topraktan çıkmamıştı. Ama şimdi tarlalarımızın tamamının yeşerdiğini görüyoruz. Şu anda hububatta bölgemizdeki durumu çok iyi olarak değerlendirebiliriz. İnşallah yağışların devam etmesiyle bereketli bir mahsul yılını geride bırakırız. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız haberlere göre, bu yıl ilkbahar dönemindeki yağışlardan oldukça umutluyuz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL