ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl hayalet ağlardan temizleniyor

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından Beyşehir Gölü’nde 2014 yılının 11 aylık döneminde toplam 52 bin metre misina ağ ele geçirildi…

Göl hayalet ağlardan temizleniyor

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından Beyşehir Gölü’nde 2014 yılının 11 aylık döneminde toplam 52 bin metre misina ağ ele geçirildi. Ekipler tarafından el konulan yasak ağlar, yakılarak imha edildi.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, ele geçirilen ağların göz açıklığının küçük olduğunu ve kullanımının yasak olduğunu belirterek, o yüzden toplayarak yakmak suretiyle imhasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Misina ağlarla gölde hayalet avcılık yapıldığını, bunların gölden temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Karşıyaka, “Biz yaptığımız denetim ve kontrollerde ele geçirdiğimiz bu ağlardan hem gölü temizlemiş oluyoruz, hem de küçük balıkların kaçak avlanmasını önlemiş oluyoruz. Bu ağlarda göz açıklığı küçük olduğu için üreme dönemine girmeden balıklar avlanabiliyor. Dolayısıyla balıkların üremesini sağlayıp gölde çoğalmasına da imkan sağlamış oluyoruz.”dedi.
         Bu yıl Aralık ayına kadar 11 aylık süreçte gölden sahipsiz toplam 52 kilometre uzunluğunda yasak ağ ele geçirdiklerini vurgulayan Karşıyaka, bunun yanı sıra  avcılık yapılması yasak olan 2 adet ığrıp ağ, 1 basma ağa da el koyduklarını söyledi.  Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yürüten 3 tekneden oluşan su ürünleri kontrol ekiplerinin bu çalışmalarda gece gündüz demeden 24 saat esasına göre gölde denetim ve kontroller gerçekleştirdiğini anlatan Karşıyaka, “3 tekne, 2 araç ve 5 kişilik bir koruma ekibi ile gölde  hem yasak dönemde, hem de serbest dönemde sürekli olarak koruma ve kontrol çalışması yapıyoruz.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL