ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göller için pedal çeviriyorlar

  BEYŞEHİR-Burdur ilinden bisikletleriyle yola çıkan orman ve çevre mühendisi olan ikili, göllerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken için pedal çeviriyor. İkili, bisikletleriyle geldiği Beyşehir Gölü kıyılarında da incelemelerde bulundu. Ülkemizde..

Göller için pedal çeviriyorlar

 

BEYŞEHİR-Burdur ilinden bisikletleriyle yola çıkan orman ve çevre mühendisi olan ikili, göllerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken için pedal çeviriyor. İkili, bisikletleriyle geldiği Beyşehir Gölü kıyılarında da incelemelerde bulundu.

Ülkemizde yanlış uygulanan politikalar nedeniyle sulak alanların kurutulduğunu savunan ve göllerdeki çevre sorununa dikkat çekmek için Burdur’dan bisikletle yola çıkan Orman Mühendisi Fatih Taşkıran ve Çevre Mühendisi Handan Elpit bölgemize geldi.

Beyşehir güzergaından geçtikten sonra Konya il merkezine gelen ikili, Tema üyeleri tarafından Atatürk Anıtı önünde alkışlarla karşılandı.

Taşkıran  ve Elpit yaptıkları yolculuk hakkında bilgi verirken, yapılacak göletlerle Burdur Gölü’nün kuruyacağını ileri sürdü. Taşkıran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burdur’da 25 gölet yapılacak. Bunların 11’i Burdur Gölü Havzası’nda yer alacak. Bu Burdur Gölü’nün sonunu hazırlayacak. Biz de arkadaşımla bu soruna dikkat çekmek için bisikletle Burdur’dan yola çıktık. Anadolu’da kuruyan ve çevre sorunu olan gölleri ziyaret ediyoruz. Şu ana kadar 5 ili gezdik. Şimdi de Konya’dayız” dedi. Konya havzasındaki göllerin kuruma noktasına geldiğini ifade eden Taşkıran şunları kaydetti:

 “Konya’da durumun vahim olduğunu biliyorduk. Şu an havza kuruma noktasına gelmiş durumda. Aşırı yeraltı suyu kullanımı obrukların oluşmasına neden olmuş. Beyşehir Gölü artık göl değil baraj durumuna gelmiş. Bütün ekolojik fonksiyonlarını yitirmiş. Suğla Gölü de tamamen baraja çevrilmiş. Tuz Gölü ve Akşehir Gölü de kurumaya devam ediyor. Akşehir Gölü haritadan silinmesine rağmen ülkemizde uygulanan yanlış su politikaları halen devam ediyor.” Toplam 40 gün sürecek yolculukları ardından Ankara’ya giderek göllerdeki sorunları yetkililere ileteceklerini ifade eden Handan Elpit, şunları söyledi:

“Şu ana kadar yaklaşık 500 kilometre yol gittik ve 13 gölü ziyaret ettik. Şu anda yanlış uygulanan politikalar nedeniyle göllerimiz kurutuluyor. Buna tepki göstermek için yola çıktık. İnsanlarda çevre duyarlılığı oluşturmak istiyoruz. Eğer ülkemizdeki göllerin sorunlarını yetkililere duyurabilirsek bizim için en büyük mutluluk olacak. Buradan Hatay’a ve son olarak da Ankara’ya  gideceğiz. Anadolu’nun insanının sesini oradaki yetkililere ulaştıracağız.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL