ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göz kamaştırdılar

BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün açtığı kurslara katılan kursiyerler, eğitim dönemi içerisinde el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları ürün ve eserleri görücüye çıkararak sergiledi. Sergide, en..

Göz kamaştırdılar

BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün açtığı kurslara katılan kursiyerler, eğitim dönemi içerisinde el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları ürün ve eserleri görücüye çıkararak sergiledi. Sergide, en çok ilgiyi Beyşehir’de ilk defa ortaya konulan deri çalışması ürünler gördü.

Halk Eğitim Merkezi’nin Beyşehir kent merkezinde açtığı ve 16 kursiyerin eğitim gördüğü biçki nakış kursu sona erdi. Kurs sonunda göz nuru dökülerek hazırlanan eserler, İlçe Halk Kütüphane Salonu’nda açılan sergi ile ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, HEM Müdürü Ahmet Gündüz, İlçe Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Turgut, kurum amirleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, bu tür kurslarda insanların bir araya gelip yeteneklerini birleştirmek suretiyle çok güzel ürünler ortaya koyduğunu belirterek, “Kursiyerlerimiz kendi yeteneklerini usta öğreticilerin bilgisi ile birleştirerek fevkalade güzel ürünler ortaya koyuyorlar, göz kamaştırıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Başıbüyük, son dönemde Halk Eğitim ve diğer kurumların da işbirliği halinde çalışarak birçok mahallelerde değişik kurslar açıldığını, kursiyerlerin ise el işlerini ev ekonomisine gelir olarak da dönüştürdüklerini kaydetti.

Serginin kurdele kesilerek açılmasının ardından protokol ve davetliler eserleri inceledi, usta öğreticilerinden bilgiler aldı.

8 ay devam eden kursta kursiyerlere deri çalışması, iğne oyası, ev tekstili, tel kırma, kurdele nakışı, pul boncuk, keçe çalışması ve el nakışı gibi konularda eğitim verildiği belirtildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL