ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Güvenilir gıda masaya yatırıldı

         BEYŞEHİR – Göl Düğün Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı,..

Güvenilir gıda masaya yatırıldı

         BEYŞEHİR – Göl Düğün Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya İl Özel İdaresi Şube Müdürü Ali Dündar, Beyşehir, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, çevre ilçelerin gıda, tarım ve hayvancılık müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Konya İl Koordinatörü Huriye Özdemir,Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

“KADINLARIN ÜRETİME DAHİL EDİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”
         Programın açılışında kürsüye gelen Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, kurum olarak bayanların eğitimini ve üretime dahil edilmesi hususunu çok önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bunlardan birisinin de hayata geçirilen proje olduğunu dile getiren Karşıyaka, bu kapsamda açılan kursta köylerde yaşayan bayanların erişte, tarhana, reçel, peynir turşu gibi gıdaların köy ve ev ortamında sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapımını öğrendiğini söyledi.
BEYŞEHİR’DE FASÜLYE EYLEM PLANI…
Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise, halk sağlığını korumak ve gıdaların güvenliği ile ilgili de sorumlulukları olan bir teşkilat olduklarının altını çizdi. Güvenli ve güvenilir gıdayı temin etme zorunluluğu ve görevi içerisinde bu tür çalışmaları yaptıklarını anlatan Baydar, Konya bölgesinde nerede ne potansiyel varsa bunu da kullanmak ve değerlendirmek istediklerini söyledi. Bunun azmi ve gayreti içerisinde olduklarını anlatan Baydar, ilçelerde ve her bölgede tarıma ilişkin uygun potansiyeli ortaya çıkarabilme adına ayrı ayrı çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Baydar, Beyşehir, Seydişehir, Derbent, Hüyük, Derebucak ilçelerinden oluşan havzada ise fasülye eylem planı hazırladıklarını aktararak, “Her bir hassas alana dokunup o bölgede, o alana çalışmak istiyoruz. Neler varsa,kapasitesi ve potansiyeli neye yer veriyorsa, bunu yaparken de kaynak, bilgi ve insan kaynağı aktarımı hususunda da gayretler içerisindeyiz.”diye konuştu.
“KIRSAL KALKINMADA SEFERBERLİK İLAN ETTİK”
           Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, kırsal kalkınma seferberliği olarak başlattıkları çalışmalar doğrultusunda, köy, kasaba ve ilçelerde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizerek, “Özellikle tarıma destek noktasında verdiğimiz fide ve fidan çalışmaları  sonrasında birlikte yaptığımız damla sulama çalışmaları, sulama projelerimiz, bunların sonrasında elde edilen üretim ve üretimden köylerimize, kasabalarımıza, artık onlar yeni mahallelerimiz oldu. Çok önemli katma değerler oluştuğunu gördük. İşte bu projelerden birisi de bu güvenilir gıda projesi.  Hüyük ilçemizde yapılan programdan sonra baktık ki, tüm Konya genelinde bu programın ne kadar önemli olduğunu tesbit ettik ve bütün ilçelerimizde 584 köyümüzde, 168 kasabamızda inşallah bu projeyi gerçekleştirelim arzusunda olduk.”dedi.
“GIDANIN GÜVENLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”
İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, gıda ihtiyacının tüm dünyada giderek artış gösterdiğine işaret ederek, bunu güvenli bir şekilde karşılayabilmenin gerektiğini belirtti. Bunun için çok ileri teknolojilerin ve üretim alanlarındaki faktörlerin verimli olarak kullanılmasının lazım geldiğini anlatan Başıbüyük, buna gıda güvenliği dediklerini ifade etti. Gıdanın güvenilir olmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başıbüyük, “Güvenilir olmayan gıda, insanları yediklerinde zehirleyen, ölümüne neden olan gıda, ne kadar çok olursa olsun bir önemi yok. Buradan da gıdanın güvenilirliği önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.”ifadesini kullandı.
HİBEDEN YARARLANAN ÇİFTÇİLERE ANAHTAR TESLİM TRAKTÖR
         Konuşmalar sonrasında açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri programa katılan protokol tarafından verildi.
        Programın bitiminin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca hibe destekleri çerçevesinde ilçedeki çiftçilere verilen traktörlerin teslim töreni yapıldı. Hibeden istifade eden 6 çiftçiye traktörlerinin anahtarları katılımcılar tarafından teslim edildi.
Programın yapıldığı salonun dışında ise kursiyerlerin hazırlayıp satışa sunduğu yöresel ürünler teşhir edilerek gözler önüne sunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL