ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Güvenilir gıda yapımını öğrendiler

          BEYŞEHİR-Beyşehir’de köylü kadınlar, hayata geçirilen proje kapsamında verilen eğitimle güvenilir gıda yapımını öğreniyor.            Konya İl  ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım..

Güvenilir gıda yapımını öğrendiler

          BEYŞEHİR-Beyşehir’de köylü kadınlar, hayata geçirilen proje kapsamında verilen eğitimle güvenilir gıda yapımını öğreniyor.
           Konya İl  ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin müşterek çalışması ile “Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda” Projesi, Beyşehir’e bağlı  Akburun ve  Karadiken köylerinde hayat buldu.
            Konya İl Özel İdaresi’nin bütçe desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında iki köyde eğitimler verildi. İl ve ilçe müdürlüğü personellerinden Semra Türkmen, Şükran Demir  ve Emine Güneş’in görev aldığı eğitim çalışmalarında, adı geçen köylerdeki kadınlara ham maddeden güvenilir ve ekonomik ürün elde etme yönünde bilgi ve beceri kazandırılmaya çalışıldı. Bu amaca uygun erişte, turşu ve peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi.
           Proje ile gıdaların Türk Gıda Kodeksi’ne uygun üretimin önemine vurgu yapılırken, kodeksin amaçlarından birisi olan, üretici ve tüketici menfaatlerini sağlamak, halkın sağlığını  koruyarak yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesi amacına ulaşılmasına gayret gösterildi. Ayrıca, bireysel aile gelirinin artırılarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflendi.
          “Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda’ projesi kapsamında ilçeye bağlı diğer köy ve kasabalarda da eğitimlerin devam edeceği kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL