ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İyi ki doğdun Enes!

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, anne karnındayken evlatlık edinmeye karar verdikleri spastik engelli Enes’e, 15 yıldır büyük bir fedakarlık örneği göstererek bakan çift, çocuklarının doğum gününü yakınları ile pasta keserek kutladı. İlçemizde..

İyi ki doğdun Enes!

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, anne karnındayken evlatlık edinmeye karar verdikleri spastik engelli Enes’e, 15 yıldır büyük bir fedakarlık örneği göstererek bakan çift, çocuklarının doğum gününü yakınları ile pasta keserek kutladı.

İlçemizde yaşayan Türkan ve Bayram Harmankaya çifti, 18 yıl çocukları olmaması üzerine, evlatlık edinmeye karar verdi.  Konya Çocuk Yuvası’na müracaat eden çifte, evlat edinecek çocuk olmadığı bildirildi. Çift, bu sırada hastanede karşılaştıkları bir anne adayının, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu aldırmak istediğini öğrendi. Harmankaya çifti, aldırmak için geç kalındığı belirtilen çocuğu evlatlık almaya karar verdi.

Evlat edinmeye karar verdikleri bebeğe, tüm sorumluluğunu üzerine aldığına dair senet imzaladıktan sonra kavuşan çift, “Enes” adını verdikleri bebeğin bir süre sonra spastik engelli olduğunu öğrendi. Kendilerini üzen bu habere rağmen, Enes’e olan sevgileri hiç eksilmeyen Türkan ve Bayram Harmankaya, 15 yıldır kol kanat gerdikleri çocuklarının doğum gününü yakınları ile evlerinde kutladı.

“Nice yıllara Enes” yazılı pastayla odaya giren yakınları, “İyi ki doğdun Enes” diyerek çocuğu ve ailesini tebrik etti. Daha sonra çift, doğum günü pastasından Enes’e ve birbirlerine ikram etti.

“İYİ Kİ EVLATLIK EDİNMİŞİM”

Anne Türkan Harmankaya, yaptığı açıklamada, spastik engelli doğan Enes’i evlat edinmekten hiçbir zaman pişmanlık duymadıklarını söyledi.

“Onu çok seviyoruz, iyi ki evlatlık aldık diyorum” diyen Harmankaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enes’le çok mutluyuz. Evde engelli gibi değil. Bambaşka bir huzur ve mutluluk veriyor bize. Enes’siz nefes alamıyorum. Bugün 15 yaşına girdi. İnşallah daha nice yaşları Allah kısmet etsin. Allah’ım onu kimselere muhtaç etmesin. Bir süre önce sol gözümü kaybettim, diğer gözüm de az görmeye başladı. Buna rağmen eşimin verdiği destekle, Enes’e en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Gözlerim iyi görse ona daha iyi bakabilirim, daha çok mutlu olurum, kendi işimi görürüm. Evde işlerin çoğunu eşim yapıyor. O olmasa Enes’e bakmak mümkün değil.”

Harmankaya, Enes’le ilgilenirken yaşadıkları en büyük sıkıntının bez sorunu olduğunu, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını beklediklerini dile getirdi.

Belediyeden emekli Bayram Harmankaya ise eşinin görme problemi yaşamaya başlamasının ardından evin tüm yükünün omuzlarına yüklendiğini belirterek, “Evde temizlik yapıyorum. Enes’e eşimle birlikte bakıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL