ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarma’nın gölde ‘misina ağ’ avı

  BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü’nde bakanlık tarafından yasaklanmasına rağmen misina ağla avlanırken Jandarma tarafından yakalanan 4 balıkçıya toplam 7 bin 384 lira para cezası uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Tarım, Gıda ve Hayvancılık..

Jandarma’nın gölde ‘misina ağ’ avı

 

BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü’nde bakanlık tarafından yasaklanmasına rağmen misina ağla avlanırken Jandarma tarafından yakalanan 4 balıkçıya toplam 7 bin 384 lira para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından deniz ve iç sularda çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle yasaklanan misina ağla  Beyşehir Gölü’nde avlanma yapılıp yapılmadığı yönünde denetim ve kontrollerini sıklaştıran Beyşehir Asayiş Jandarma Bot Komutanlığı’na bağlı timler toplam 6 bin 400 metrelik ağ ele geçirdi.

Bot timi tarafından yürütülen çalışmalarda Beyşehir Gölü’nün İğdeli ve Yılanlı Ada yakınları ile Gölkaşı Köyü açıklarında avlanmada kullanıldığı tesbit edilen toplam 6 bin 400 metre misina ağ ele geçirildi. Ağlarla birlikte avlanan 70 kilo levrek, 5 kilo sazan, 7 adet küçük boy sazan balığına el konuldu. Yasak ağ ve balıklar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilirken, 4 avcı hakkında kişi başı bin 846 lira olmak üzere toplam 7 bin 384 lira para cezası uygulandı.

Beyşehir Gölü’nde yasaklanan misina ağla avlanmanın önüne geçmek için Jandarma’nın yürüttüğü faaliyetlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL