ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarma, öğrencilerle el ele

          BEYŞEHİR – Kuruluşunun 175’inci yıldönümünü yıl içerisinde organize ettiği çeşitli etkinliklerle kutlayan Jandarma Teşkilatı, Beyşehir’de yüksekokulda öğrenim gören bir grup öğrenci ve çevre gönüllüleri ile..

Jandarma, öğrencilerle el ele

          BEYŞEHİR – Kuruluşunun 175’inci yıldönümünü yıl içerisinde organize ettiği çeşitli etkinliklerle kutlayan Jandarma Teşkilatı, Beyşehir’de yüksekokulda öğrenim gören bir grup öğrenci ve çevre gönüllüleri ile beraber Dünya Su Günü münasebetiyle çevre temizliği etkinliği düzenledi.
          Beyşehir’in sembolü olan ilçeye bağlı Sadıkhacı Beldesi’nde yer alan tarihi Eftatunpınar Hitit  Kutsal Anıtı ve Havuzu’ndaki  çevresel aktiviteye Beyşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turizm Rehberliği Programı Öğretim Görevlisi Zafer Karaçalık, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Jandarma mensupları, yüksekokul öğrencileri ve dernek üyeleri iştirak etti.
          Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı mensubu rütbeli personel ve askerler, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü öğrencileri  ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği üyesi gönüllülerle beraber  tarihi mekanda çevre temizliği yaparken, havuz içerisindeki suyu da atık maddelerden ve yosunlardan temizledi.
          Anıt alanında mıntıka temizliği yapan, yerlere atılan çöp ve atık malzemeleri üniversite öğrencileri ile dernek üyesi gönüllülerle birlikte  toplayan ve poşetlere dolduran Jandarma personeli, bununla da yetinmeyerek havuz içerisine girdi. Su içerisindeki  atık maddeleri ve yosunları tırmıklarla temizledi, atılan malzemeleri çöp poşetlerine doldurdu. 
           Selçuk Üniversites (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turizm Rehberliği Programı Öğretim Görevlisi Zafer Karaçalık,   Dünya Su Günü münasebetiyle  anlamlı bir etkinliğe hep beraber imza attıklarını  ifade ederek, “Eflatunpınar’da hem tarihi dokunun içerisinde, hem de doğal dokunun yani su kaynağının hemen başında bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah Jandarmamız, buna benzer etkinliklerinin devam edeceğini söylüyor. Kulağımız, yine Jandarma ve onların düzenleyeceği bu tür etkinliklerde olacak. İnşallah ileriki zamanlarda öğrencilerimizle birlikte bu etkinliklere yine katılacağız. Jandarma teşkilatımıza bu güzel organizesi için çok teşekkür ediyorum”ifadesini kullandı.
           Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ise,  organize edilen aktivitenin Eflatunpınar’a  bugüne kadar görme imkanı bulamayan yüksekokul öğrencilerinin görmesi ve tanıması için de bir fırsat niteliğinde olduğunu belirterek,şunları kaydetti: “Dünya Su Gününde çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Buradan epey bir çöp ve atık malzeme çıkardık. O yüzden, buraya gelen insanları ve ziyaretçileri çevre temizliğine karşı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca, jandarmamıza ve öğrencilerimize  havuzdaki suyun içerisine kadar girerek çevre temizliğine katkı yaptıkları için de çok teşekkür ediyorum.”  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL