ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarmadan ‘sevgililer günü’ jesti

         BEYŞEHİR-Beyşehir İlçesi’nde Jandarma, 71 yıllık evli yaşlı bir çifte sevgililer günü jesti yaptı. Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ile birlikte yaşlı çiftin evine ellerinde çiçekler..

Jandarmadan ‘sevgililer günü’ jesti

         BEYŞEHİR-Beyşehir İlçesi’nde Jandarma, 71 yıllık evli yaşlı bir çifte sevgililer günü jesti yaptı. Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ile birlikte yaşlı çiftin evine ellerinde çiçekler ve üzerinde “71 kere maşallah” yazılı yaş pasta ile gelerek sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Jandarma Trafik Timleri, yaşanan duygusal anlara ortak oldu.
         Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bu defa yol kontrolü yapmayan, ceza yazmayan Jandarma trafik timleri, ilçeye bağlı Yeşildağ beldesinde yaşayan 71 yıllık evli yaşlı bir çiftin evini ziyaret etti.

         Yaşlı çiftin elini öpen ve çiçekler veren Jandarma Timleri ve   Belediye Başkanı Ünlü, “Sevgililer gününüz kutlu olsun. Allah sağlık ve sıhhat içerisinde nice yıllara eriştirsin” temennisinde bulundu. Kömürcü Mahallesi’nde bir evde oturan 7 çocuğu ve 80’in üzerinde torunu olduğunu belirten 94 yaşındaki Mehmet ve Selvi Şanal çifti, sevgililer günü nedeniyle kendileri için özel olarak yaptırılan, üzerinde “71 kere maşallah” yazılı yaş pastadan üzerindeki mumları söndürdükten sonra birlikte keserek yerken, eski yıllara geri dönüş yaparak duygusal anlar yaşadı.
          71 YILLIK MUTLULUĞUN SIRRI…
          Mehmet Şanal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine bu mutlu anları yaşatan ziyaretçileri olan Jandarmaya ve Belediye Başkanı Ünlü’ye teşekkür etti. Eşiyle 71 yıldır mutlu bir evlilik sürdürdüğünü anlatan Şanal, bunun sırrını ise, “Birbirini tanımak ve birbirine sabretmek” olarak nitelendirdi. 71 yıldır bir gün bile birbirlerinden ayrılmadan bir yastığa baş koyarak bulundukları yaşa geldiklerini aktaran Şanal, genç çiftlere de öğütler vermeyi unutmadı. “Mutlu bir evlilik için sevgi, aşk vs.diyorlar ama, bunların hepsi geçici” diye konuşan Şanal, “Mutlaka birbirine kanaat etmeleri, birbirlerini sevmeleri, İslami şartlar altında birbirlerini tanımaları lazım. Değilse geçici aşklar devam etmiyor. İşte görüyoruz bugün, o günle bugünü görüyoruz”ifadesini kullandı.

          2’si erkek 5 kız çocuğuna sahip olduğunu anlatan Şanal, torunların sayısını tam olarak bilemediğini ama 80’in üzerinde olduğunu belirterek,”Yanımdaki ise torunumun torunu” dedi. Ziyaretçilerinin bu jestine çok teşekkür eden ve duygulandıklarını ifade eden  Şanal, “Hepinize, gelene, gönderene, nerede ne varsa bu gibi şeylere yardım edenlerin hepsinden Allah razı olsun. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Bunları bilmeyiz bile biz.”diye konuştu.
            Gençliğinde sıcak demircilik ve at, öküz arabası yapımı gibi işlerin yanı sıra çiftçilikle de uğraştığını anlatan Şanal, eşiyle görücü usulüyle evlendiğini de aktararak, “Ben askerdim, izinli geldim. O zaman 3 seneydi askerlik. Beğendik ve görücü usulüyle evlendik”dedi. Selvi Şanal ise, evlendikleri günü daha dün gibi hatırladığını belirterek,  71 yıldır mutlu bir çift olduklarını, hiç tartışmadıklarını söyledi. Eşinin kendisine sevgililer günü nedeniyle bugüne kadar hiç gül ve çiçek getirmediğini de belirten Şanal, “Evvel böyle bir şey yoktu.”dedi.

         Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ise, ilerleyen yaşlarına rağmen oldukça dinç görünen yaşlı çiftin bu durumunu kendi yetiştirdiklerini yemelerine bağlarken, şöyle konuştu: “Beyşehir havalesinde 71 yıl gibi çok uzun bir süre yaşayan evli çifti beldemizde tesbit ettik. 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Jandarmamızla birlikte böyle bir jest yaptık kendilerine. Tabi bunlar anlatılmaz yaşanır. Şu anda bu mutluluğu hep beraber paylaşıyoruz. Biz Jandarmamızla bugünün anlam ve önemine binaen, belli bir yaşta belki de bugüne kadar görmediklerini bir tattıralım diye, yöremizdeki en yaşlı insan, en uzun süre evli kalmış çiftimizi  üzerinde “71 kere maşallah” yazısı olan bir yaş pasta ile ziyaret ettik. Biz de onlara daha nice uzun yıllar böyle mutlu bir hayat diliyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL