ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaçak ava 34 bin lira ceza

BEYŞEHİR – Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında su ürünlerinin neslini korumak için av yasağı uygulandı. Edinilen bilgiye göre, 3 aylık avlanma..

Kaçak ava 34 bin lira ceza

BEYŞEHİR – Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında su ürünlerinin neslini korumak için av yasağı uygulandı. Edinilen bilgiye göre, 3 aylık avlanma yasağı döneminde, kaçak avcılığın önüne geçilmek amacıyla jandarma ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından göl üzerinde ve sahil boyunda denetimler  gerçekleştirildi. Beyşehir İlçe Kaymakamlığı’nın talimatı üzerine, yasak döneminde kontroller yoğun olarak sürdürülürken, denetimlerde kaçak avlandığı öne sürülen 30 avcı hakkında kanuni işlem başlatıldı. Cezai işlem başlatılan şahıslara, 34 bin 400 liralık da idari para cezası uygulandı.

Beyşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki su ürünleri kontrol tekneleri ile denetime çıkan görevliler, göl üzerinde kaçak avlanmak amacıyla serilen ağları da topladı. Ağlara takılan çok sayıda canlı balık yeniden göl sularına salınırken, 3 aylık dönemde ele geçirilen ağ miktarının 37 bin metrekareye ulaştığı öğrenildi. Kaçak avda kullanılan 3 serpme, 1 de ığrıp ağa da el konuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL