ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kalaycı’dan Zamla İlgili Soru Önergesi

ANKARA – Konya Büyükşehir Belediyesi ulaşım ücretlerine enflasyonun 3 katını aşan oranda zam yapmıştır. “Yanlış Yönet, Halka Ödet” anlayışını yansıtan bu zam konusunda, Büyükşehir Belediye Başkanı zahmet edip Konyalılara bir açıklama..

Kalaycı’dan Zamla İlgili Soru Önergesi

ANKARA – Konya Büyükşehir Belediyesi ulaşım ücretlerine enflasyonun 3 katını aşan oranda zam yapmıştır. “Yanlış Yönet, Halka Ödet” anlayışını yansıtan bu zam konusunda, Büyükşehir Belediye Başkanı zahmet edip Konyalılara bir açıklama yapma gereği bile duymamaktadır.
       Konyalılar, belediyenin yanlışlarını ve açıklarını kapatmaya mecbur edilemez. Her yıl trilyonlarca liralık gayrimenkul satmasına rağmen, yanlış ve hesapsız işler nedeniyle borç batağına giren Konya Büyükşehir Belediyesi, pahalıya mal ettiği yatırımların bedelini ve bankalardan kullandığı kredilerin faizlerini Konyalıların sırtına yüklemektedir. Şehiriçi ulaşımda yaşanan sorunlar, yerine getirilmeyen metro ve yeni çevreyolu sözleri konusunda hesap vermeyenler, üstüne üstlük Konyalılara hesapsızca fatura çıkarmaktadır.
       Ayrıca, bir Konyalı olarak Başbakanlık koltuğuna oturmanızla birlikte, Konya’daki ulaşım ücretlerine adalet ve insaf ölçüleriyle bağdaşmayan bir zam yapılması manidardır.
       Ulaşım ücretlerine yüzde 28 ila 33 düzeyinde yapılan zamma; yakında okulları açılacak öğrenciler, sanayide çalışarak kıt kanaat geçinmeye çalışan işçiler, bu yıl ilk defa temmuz zammı bile alamayan memurlar, ay sonunu getiremeyen emekliler, dar gelirli vatandaşlar, velhasıl tüm Konyalılar büyük tepki göstermektedir. Bu kapsamda;

  1. Konya Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ücretlerine yaptığı fahiş zamdan bilginiz var mıdır? Belediye hizmetlerine, halkı hiçe sayarak, keyfi bir şekilde yüksek oranda zam yapılmasını uygun görüyor musunuz? 
  1. Bu zammın geri alınması konusunda bir girişiminiz olacak mıdır? 
  1. Eğer bu zammı uygun görüyorsanız, öğrenci burs ve kredilerine, asgari ücrete, memur, emekli, dul ve yetimlerin maaşlarına da aynı nispette zam yapılması konusunda bir çalışmanız var mıdır? 
  1. Başbakan olarak daha ilk günlerde Konya’dan büyük bir tepki oluşmasına yol açan bu zammın yapılmasında, paralel yapının parmağı var mıdır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL