ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kar körlüğüne dikkat

Karlı havalarda güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmanın kar körlüğüne yol açabileceği bildirildi.  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Levent Tök,..

Kar körlüğüne dikkat

Karlı havalarda güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmanın kar körlüğüne yol açabileceği bildirildi.  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Levent Tök, karlı havalarda güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmanın kar körlüğüne neden olabileceğini belirtti. 
Kara çıplak gözle bakmanın gözler için tehlike oluşturduğunu belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Levent Tök, karlı havada güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi. 

Kar körlüğünün ilk belirtilerinin 6 ile 12 saat sonra başladığını belirten Yrd.Doç.Dr. Tök, şöyle konuştu: “Kar körlüğünün ilk belirtisi gözde kum tanesi varmış gibi batmalardır. Rahatsızlık, ağrı, ışığa karşı aşırı derecede hassaslaşma oluyor ve gözlerden sürekli yaş geliyor. Kapaklar istemsiz kasılıyor ve görme azalması yaşanıyor.”

Kar körlüğünün tedavi edilmediği takdirde gözde rahatsız edici bir ağrının meydana gelebileceğini bildiren Yrd.Doç.Dr. Tök, şunları söyledi: “Hastalıkta yoğun gözyaşı tedavisi gerekiyor. Mutlaka tedavi edilmelidir. Göz pansumanla kapatılabilir ya da göz kapaklarının üzerine soğuk kompres uygulanabilir. Ancak kesinlikle göz kapakları ovuşturulmamalıdır.”

Kar körlüğüne karşı alınacak en etkin önlemin güneş gözlüğü kullanmak olduğunu belirten Tök, sözlerini şöyle tamamladı: “Işık yansımasına çıplak gözle bakılmamalı. Gözlük olmadığı zamanlarda ise gözün karla temas etmesini önlemek için mümkün olduğunca etrafta bulunan koyu renklere bakılmalı. Ayrıca, göz kuruluğu olduğu bilinen kişilerin soğuk havalarda gözyaşı tedavilerini ihmal etmemeleri gereklidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL